Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PROTEST: Mještani gornjeg dijela Lješanske nahije u nedjelju blokiraju put zbog suvih slavina

Foto: Facebook

Mještani gornjeg dijela Lješanske nahije blokiraće u nedjelju na sat (od 9.30 do 10.30 časova) magistralni put Podgorica-Cetinje, jer nije nastavljena gradnja na vodovodnoj mreži, kazao je ,,Vijestima” predstavnik građana Dejan Popović.

Ukoliko problem ne bude riješen, poručuju, nastaviće da jednom sedmično blokiraju magistralni put.

– Obećano nam je regularno vodosnabdijevanje, ali nemamo ni kapi vode. Radovi na vodovodnoj mreži su započeti, pa su prekinuti. Molili smo institucije, ali one prebacuju odgovornost s jedne na drugu, a to je samo magljenje očiju. Imali smo i sastanak sa podgoričkim preduzećem ,,Vodovod i kanalizacija” i tražili smo da nam kažu kada će se nastaviti radovi. Informaciju o tome nijesmo dobili – rekao je Popović.

On je kazao da su mještani tog dijela Lješanske nahije ,,iziritirani, jer im je ugrožena svakodnevica”.

– Dali smo više vremenskih rokova za povratnu informaciju o gradnji. Probijeni su ti rokovi. Ovo je bratski skup. Skupili smo 160 potpisa, a oni se i dalje prikupljaju. Dakle, skup nije politički motivisan – pojasnio je Popović.

Izvršni direktor preduzeća ,,Vodovod i kanalizacija” Aleksandar Nišavić kazao je ,,Vijestima” da su dobili informaciju o protestu.

– Obaviješteni smo da se protest organizuje zbog nastavka gradnje na vodovodnoj mreži u Lješanskoj nahiji – kazao je Nišavić.

Prema njegovim riječima, u toku su aktivnosti koje ,,prethode pribavljanju građevinske dozvole za nastavak gradnje na primarnoj vodovodnoj mreži u Lješanskoj nahiji”.

– Riječ je izradi elaborata nepotpune eksproprijacije, odnosno o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Iako su sredstva bila opredijeljena za ovu svrhu za 2024. godinu, novi menadžment se suočio sa činjenicom da je navedena procedura sada značajno složenija u odnosu na prethodne godine – rekao je Nišavić.

Istakao je da će se kompletan sistem Lješanske nahije snabdijevati s izvorišta Kaluđerovo oko.

– … Za koje je u ovom mjesecu planirano ispitivanje. Dakle, novi sistem s izvorišta Kaluđerovog oka biće u funkciji tek nakon kompletnog opremanja izvorišta i naglašavamo da je riječ o kompleksnom sistemu vodosnabdijevanja koji se mora raditi fazno. Nadamo se da ćemo do kraja godine pribaviti građevinsku dozvolu za nastavak gradnje na vodovodnoj mreži na ovom području – zaključio je Nišavić.

Izvor: vijesti.me