Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

HITNA POMOĆ: Incidenti u jedinicama u Plužinama i Danilovgradu, intervenisala policija

U prostorijama Hitne medicinske pomoći u Plužinama jutros oko tri sata dogodio se incident zbog kojeg su reagovala policija. Kako je saopštio direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore dr Vuk Niković,dvije nepoznate osobe su prvo parkirale auto na sami ulaz Hitne pomoći i oštetile vrata, a sumnja se da je jedna osoba u kratkom periodu ušla u sanitetsko vozilo Hitne pomoći i vozila ga kroz grad.

-Brzom reakcijom policije u kratkom roku omogućen je nesmetan rad ekipe Hitne medicinske pomoći u ovom gradu. U razgovoru sa zaposlenima rečeno mi je da u tom periodu nije bilo pacijenata, a ni kućnih posjeta. Zaposleni su bili na svojim radnim mjestima. Razlog ovakvog incidenta za sada je nepoznat-rekao je Niković za CdM.

Naglašava da Uprava policije i Tužilaštvo preduzimaju sve zakonske radnje prema počiniocima ovog incidenta.

-Naložio sam izuzimanje video nadzora jedinice, GPS signala kretanja vozila kao i snimak prednje kamere u vozilu koji će biti predati Tužilaštvu- istakao je on.

Naglašava da će kao direktor Zavoda preduzeti sve zakonske radnje iz svoje nadležnosti kako bi se počinioci najoštrije sankcionisali i omogućio nesmetan rad medicinskim radnicima.

-takođe, i u Jedinici HMP Danilovgrad jutros oko jedan sat, dogodio se incident na nivou verbalnog ekcesa kojI je promtnom reakcijom policije Danilovgrad i riješen. Ovim putem odajem veliku zahvalnost Upravi policije koja shodno svojim ovlašćenjima omogućava nesmetan rad uposlenima Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore-kazao je Niković.

On je najavio da će uskoro biti pokrenut pilot projekat obezbjeđenja svih Jedinica Zavoda uz podrŠku Uprave policije, Ministarstva zdravlja Crne Gore, Fonda zdravstva i posebnog sistema nadzora i obezbjeđenja objekata.

Izvor: CdM