Porto Novi
ART PREPORUKA

BOKEŠKA NOĆ: Kotorani i gosti slavili uz Danijelu Martinović i klape, prva nagrada za barku Fetiva mahala

U akvatorijumu Kotorskog zaliva pred više hiljada posjetilaca, sinoć je održana je tradicionalna Fešta nad feštama “Bokeška noć”.

Defile ukrašenih barki najavila je Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor”, 32 maštovite kreacije ukrašenih barki, djela kotorskih meštara, predstavile su se publici i žiriju u tri đira i konkurisale su za nagrade u vrijednosti od 3.000 eura.

Ukupan fond nagrada podjeljen na pet barki.

Prvo mjesto i 1.200 eura osvojila je barka Fetiva mahala meštra Zvjezdana Šantića. Drugo mjesto i 800 eura pripalo je  je kreacija Yaba Dabbado koju je radio Drago Radimiri. Treće mjesto i 400 eura  dobio je Ilko Marović sa svojom barkom Vratija se Ilko.

Četvrto mjesto dijele dvije barke, tako da su po 300 eura  osvojili su Marko Ševaljević sa barkom Škaljarinai Ilija Mirošević sa kreacijom Bagat. Žiri je radio u sastavu: kotorski meštar Mijo Milovanović, predsjednik i članovi – direktorica Kulturnog centra Radmila Beća Radulović i u ime sponzora, direktor „Luke Kotor“ AD Ljubo Radović.

Nakon proglašenja najboljih, Kotorani i gosti su uživali u fantastičnom desetominutnom vatrometu.

Fešta se do ranih jutarnjih sati nastavila na trgovima u Starom gradu. Na Pjaci od sata goste su zabavljali   DJ Niggor i Danijela Martinović sa bendom.

Podsjećamo, manifestacija Bokeška noć ima status nematerijalnog kulturnog dobra od nacionalnog značaja.

Organizator ove manifestacije je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, uz suorganizaciju lokalne Turističke organizacije i pokroviteljstvo Opštine Kotor, uz pomoć brojnih sponzora.

Izvor: Boka News

Foto: Krsto Vulović/KC Nikola Đurković/Boka News