Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

PRIJE 46 GODINA ROĐEN MARINKO MADŽGALJ: Dječak velikog srca ostavio trag za vječnost

Foto: Fonet

Dijete u srcu, glumac Marinko Madžgalj, ostavio je neizbrisiv trag u životima svih kojih je poznavao i onih s kojim je dijelio pozorišne daske, filmske i televizijske ekrane, ali i muzičke podijume. Kao i onima koji su sve te njegove čarolije i talente posmatrali iz publike.

Danas bi proslavio 46. rođendan. 

Rođeni Beograđanin, volio je i Kotor, odakle mu je majka bila porijeklom. Imao je, kako je govorio, srećno djetinjstvo, a kako se u djetinjstvu čovječji trag prepoznaje, ne čudi što je volio ljude i bio voljen od njih. 

Talenat je ispoljavao kroz muziku i glumu. Volio je da zapjeva i zasvira gitaru. Zbog te radosti i dječačkog osmijeha i duha bio je pokretač dobre energije u društvu. Kolege su ga izuzetno cijenile i voljele.

Vodio bi s Ognjenom Amidžićem i Luisom duhom ,,Flamingosa,” ,,Ludi letnji ples” od Pariza do Budimpešte, pjevao o ,,Ljubavi”, ,,Obali”, ,,Istini”, jednoj ,,La Gitani”, ,,Makedonki”, ,,Modrom moru”, ,,Plavim noćima”, ,,Zdravku Čoliću”, ali i ,,Pustio suzu na tvom vjenčanju”.

Za nabrajanje svih izvanrednih glumačkih ostvarenja trebala bi prava vječnost. Neka od njih su ,,Sedam i po”, ,,Zbogom SFRJ”, ,,Sveti Georgije ubiva aždahu”, ,,Šine”, ,,Hamlet”, ,,Govornici”, ,,Molijer”, ,,Iz junačkog života građanstva”, ,,Hasanaginica”, ,,Fejk porno”, ,,Fejkbuk”, ,,Doručak kod Tifanija”, ,,Prevrtač”, ,,Zajedno sami”, ,,Crni Gruja”, ,,Dojč kafe”, ,,Lisice”,  ,,Ranjeni orao”, ,,Greh njene majke”, ,,Drug Crni u NOB-u” i ,,Pevaj brate”.

– Bori se za ono u šta vjeruješ, pa makar stajao sam. Svako koga sretnete bije neku bitku o kojoj vi ne znate ništa. Budite ljubazni. Uvijek – ostavio je ove poruke Marinko Madžgalj.

B.R.