Porto Novi
ART PREPORUKA

JEDAN OD VODEĆIH KLASIČNIH GITARISTA SVIJETA U CRNOJ GORI: Koncert Estasa Tonnea na Adi Bojani kulturni događaj godine

Foto: Ada Awakening Divine Promo

Jedinstveni savremeni trubadur i jedan od najcjenjenijih gitarista našeg vremena Estas Tonne održaće veliki koncert pod zvijezdama na magičnom ostrvu Ade Bojane 18. septembra, čime će biti krunisano ovogodišnje izdanje Ada Divine Awakening festivala. Putujući po svijetu već više od dvije decenije, Tonne je svojim emotivnim izvođenjima okupio desetine miliona fanova iz cijelog svijeta kojima je donio muzičke pejzaže različitih kultura, uticaja i kutaka planete. Od cjelokupne njegove turneje koja samo tokom ljetnje sezone ima više od 20 nastupa, upravo na Adi Bojani, sa zlatnim pijeskom među stopalima, Estasovo muzičko putovanje doživjeće vrhunac u sinergiji sa rajskim okruženjem ovog jadranskog bisera.

Kako je „svijet njegov dom”, Estas Tonneu svojoj muzici donosi bogatstvo i raznolikost koje crpi iz svojih putovanja – bilo da su u pitanju elementi klasične muzike, flamenka ili latinoameričkih ritmova. Poznat po unikatnom stilu sviranja akustične gitare, ali i po energičnim i emotivnim nastupima na uličnim festivalima, koncertnim salama i događajima širom svijeta, Tonnevjeruje da muzika ima moć da povezuje ljude, smatrajući je univerzalnim jezikom koji prevalazi kulturne i jezičke barijere.

Virtuozno izvođenje pjesme The Song of the Golden Dragon” prikupilo je više od100 miliona pregleda samo na YouTube-u, te postalo zaštitni znak Estasovog performansa i postavilo temelje evoluciji njegove muzike u jedinstvene dubine po kojima je danas nadaleko prepoznatljiv. Dvostrukim kompilacijskim albumom Anthology Vol. I & Vol. II” donio je vrhunac neposrednih muzičkih putovanja, snimanih tokom turneja i spontanih susreta na različitim krajevima svijeta, dok na albumu Mother of Souls” objedinjuje preko 20 internacionalnih umjetnika iz svih djelova planete.

Na svojoj misiji da poveže ljude kroz hipnotičke i slojevite melodije, ovaj autentični vizionar donosi muziku za dijeljenje od srca do srca – izvan onoga što razdvaja, a ka onome što ljude ujedinjava u ljubavi, povjerenju i misteriji. Spoj Estasove virtuoznosti i čarolije netaknute prirode Ade Bojane oživjeće sva čula 18. septembra, a ulaznice su dostupne ovdje.

Velikim koncertom biće krunisano ovogodišnje izdanje Ada Divine Awakening festivala, koji će od 13. do 18. septembra na Adi Bojani okupiti neke od najistaknutijih predavača iz oblasti svjesnosti, partnerskih odnosa i buđenja ličnog potencijala, ali i vodeće umjetnike svjesne muzike i world music pravca i posjetioce iz preko 50 zemalja svijeta. Ulaznice po promotivnoj cijeni od 35 evra uz uštedu i do 30% mogu se kupiti ovdje, dok će za polaznike ovog jedinstvenog međunarodnog festivalskog retreata koncert Estasa Tonne-a biti besplatan.