Porto Novi
PREPORUKA SPORT

PARIZ: Pobjeda Đokovića na startu OI

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Novak Đoković pobijedio je u prvom kolu Olimpijskih igara na stadionu ,,Filip Šatrije” u Parizu Australijanca Metjua Ebdena.

Pedeset tri minuta bilo mu je potrebno da dođe do trijumfa rezultatom 6:0, 6:1.

Đoković sada čeka ishod sjutrašnjeg meča između Rafaela Nadala i Martona Fučoviča kako bi saznao ko će mu biti rival u narednoj rundi.

Ebden se i zvanično povukao iz singla

– Nisam dvije godine igrao singl, ali se nikad nisam povukao. Sada to radim, i to na kakav način, na ,,Šatrijeu” protiv Novaka. Vrlo je kul, zvanično se povlačim poslije ovoga iz singla i nisam bijesan, imao sam cilj da pobijedim, a na kraju je to bio cilj da makar osvojim gem – rekao je Ebden.

ĐOKOVIĆ: Svima bi bilo drago da Rafa i ja igramo

– Nismo igrali dugo ovdje. Imali smo epske i spektakularne mečeve, ništa manje ne očekujem ni sad, iako nije na vrhuncu igre, ali ne igram ni ja tako. Svima će biti drago da igramo, s obzirom na naše karijere i sve što smo uradili do sada. Taj meč potencijalno privlači veliku pažnju – istakao je Đoković nakon meča.

Za duel s Ebdenom rekao je da je bilo mnogo boja i zastava na tribinama, što mu je drago, jer su to ljudi koji su ljubitelji sporta i Olimpijskih igara. Srećan je bio i što je igrao na natkrivenom terenu, jer je cio dan padala kiša.

– Žao mi je zbog Ebdena. Ne igra singl. Malo su nelogična pravila da zovete dubl igrača koji godinama nisu igrali singl kada neko otkaže. To je malo neprimjereno za turnir i gledaoce – kazao je Đoković. 

B.R.