Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

Fondacija ,,Čini dobro” i kompanija Codeus nastavljaju saradnju

Foto: Fondacija Čini dobro

Nevladina fondacija ,,Čini dobro” okuplja privredne subjekte koji su prepoznati po svom društveno odgovornom i filantropskom poslovanju, a jedan od njih je i kompanija Codeus, sa kojom je Fondacija potpisala Ugovor o nastavku saradnje u oblasti društveno odgovornog poslovanja i filantropije.

– Dijeljenje zajedničkih vrijednosti, vizije, filantropskih načela čini snažnu povezanost između Fondacije i kompanije Codeus u oblasti društveno odgovornog poslovanja i filantropije. Posebno cijenimo podršku koju pružaju menadžment i zaposleni u Codeusu, koja je ključna za uspjeh naših aktivnosti, projekata i inicijativa u oblastima edukacije, podrške mladima, zelenim inicijativama i digitalnim servisima. Udruženi, možemo ostvariti značajne rezultate i doprinijeti poboljšanju kvaliteta života cjelokupne društvene zajednice – kazala je Marija Manja Jovović, direktorica Fondacije „Čini dobro“.

Donatori Fondacije „Čini dobro“ su renomirane kompanije iz različitih privrednih grana, koje se odlikuju iskustvom i znanjem. Među njima je i kompanija Codeus, koja podržava Fondaciju ,,Čini dobro” od njenog osnivanja.

– Codeus okuplja tim mladih IT profesionalaca koji vjeruju da je dobrobit kompanije i svih njenih zaposlenih neodvojiva od dobrobiti društva u cjelini. Moderno, digitalno vrijeme u kome živimo, osim brojnih prednosti, sa sobom nosi i izazove koji se ogledaju u atomatizaciji društva i gubitku osjećaja za bližnjeg. Stoga je jako važno da se aktivno trudimo da očuvamo osjećaj pripadnosti zajednici i jedni drugima. Vjerujući u te vrijednosti, naša kompanija je trajno opredijeljena da aktivno doprinosi razvoju zajednice kroz društveno odgovorno poslovanje – rekao je Nikola Ljumović, direktor kompanije Codeus.

Kao jedan od osnivača Fondacije ,,Čini dobro”, Codeus snažno podržava i učestvuje u projektima koji imaju za cilj promociju filantropije, unaprijeđenje edukacije, ulaganje u mlade talente, očuvanje životne sredine i pomoć najugroženijim članovima našeg društva, poručuje Ljumović.

– ,,Čini dobro” predstavlja odličan primjer kako se udruženim radom više crnogorskih kompanija može stvoriti sjajna energija i ista uložiti za dobrobit šire zajednice – istakao je Nikola Ljumović, direktor kompanije Codeus.