Porto Novi
ART PREPORUKA

SJEĆANJE NA OLIVERA DRAGOJEVIĆA: ,,Trag u beskraju” u Veloj Luci od 26. do 31. jula

Foto: Ranko Šuvar / Hanza Media

Prošlo je šest godina od smrti jednog od najvećih muzičara na ovim prostorima, Olivera Dragojevića.

Manifestacija ,,Trag u beskraju” posvećena uspomeni na pjevača Olivera Dragojevića (1947-2018) biće održana od 26. do 31. jula u Veloj Luci, na Korčuli, saopštili su organizatori, prenosi Tanjug.

Program počinje 26. jula koncertom koji će na trajektu ,,Oliver“, na liniji Split-Vela Luka, održati gitarista Ante Gelo, sa pjevačima Juretom Brkljačom i Dinom Petrićem, navedeno je na Facebooku manifestacije ,,Trag u beskraju”.

Kako je najavljeno, 29. jula (21:30 h) biće održan koncert ,,Trag u beskraju” (Sjećanje na Olivera Dragojevića) na pontonu u centru Vela Luke, uz direktan prenos na Hrvatskoj radio-televiziji.

Nastupiće Petar Grašo, Jelena Rozga, Dalmatino, Đulijano, Zorica Kondža, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Martin Kosovec, Antonio Serano i Daniele di Bonaventura, uz Simfonijski orkestar, sa dirigentom Alanom Bjelinskim, navodi se u najavi.

U okviru tradicionalne manifestacije, 30. jula je veče klapa ,,Da mi je sad“, uz učešće Bralića i Intrade na pijaci ispred crkve svetog Josipa u Veloj Luci, a 31. jula je na programu džez veče ,,Porter & Gershwin on harmonica“.

Izvor: Tanjug