Porto Novi
DRUŠTVO SLAJDER

POPOVIĆ: U cijeloj zemlji nestabilno vrijeme u srijedu

Foto: PR centar

U srijedu u cijeloj zemlji biće promjenljivo i nestabilno vrijeme, povremeno se očekuje kiša, pljuskovi, grmljavina, u sjevernim predjelima moguće već prijepodne, kazao je za MNE magazin meteorolog Vučina Popović.

Sjutra će u južnim i centralnim predjelima biti sunčano, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti i malo toplije vrijeme u odnosu na danas.

– Na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, poslijepodne ponegdje može biti slabe kiše, biće drugačije nego u južnim predjelima, tj. nastaviće se trend pada temperature vazduha. Na sjeveru sjutra hladnije, a u južnim i centralnim predjelima toplije i sunčano – dodao je.

Kako je objasnio, od srijede pa narednih tri – četiri dana nas očekuje period sa čestom pojavom vjetra.

– U srijedu u cijeloj zemlji promjenljivo, nestabilno vrijeme, lokalno su moguće vremenske nepogode (grad, kratkotrajni sjeverni vjetar). Poslijepodne ili krajem dana u cijeloj zemlji će vjetar biti umjeren do jak, na sjeveru može kiša početi prijepodne, a to će se proširiti tokom ili krajem dana na centralne, vjerovatno i južne predjele – poručio je.

U četvrtak, na sjeveru promjenljivo oblačno, nastaviće da duva sjeverni vjetar.

– U južnim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U cijeloj zemlji će nastaviti da duva umjeren do jak sjeverni vjetar – zaključio je.

N.P.