Porto Novi
BILI SMO SLAJDER

OTVOREN IFF PORTO MONTENEGRO 2024: Brend ,,Genny” prikazao svoje viđenje orhideje, a ,,Faith Connexion” poslao poruku da smo svi svijet

IFF Porto Montenegro 2024 otvoren je sinoć u prostoru ,,Synchro” revijama italijanskog brenda ,,Genny” i američkog ,,Faith Connexion”.


Izvršni direktor Porto Montenegra Dejvid Margason zahvalio je organizatorki, vlasnici modne agencije ,,Fabrika” Vesni Mandić:
– Ona je oličenje ,,fab” (fantastične) u ,,Fabrici”. Već šest godina podržavamo jedni druge i to je izuzetna saradnja. Hvala svima vama što ste došli izdaleka. Vidim da ste nam donijeli vrijeme iz Ujedinjenog Kraljevstva i na tome vam, takođe, zahvaljujem.

Vesna Mandić je istakla da su ,,Fabrika” i Porto Montenegro ,,dream team”.
– Hvala Vam na divnim riječima. Uživam u saradnji sa svima vama u Porto Montenegru. Srećna sam, jer je ovo izdanje IFF Porto Montenegro 2024 zaista izvanredno. Sigurna sam da će vam se dopasti kolekcije svih dizajnera, ,,Genny”, ,,Faith Connexion”, sjutra imamo i Ticijana Gvardina sa kolekcijom održive mode, Borisa Ćalića sa prvom kolekcijom održive mode i ,,Ezra Couture” sa kolekcijom koja je san snova.
Revija modne kuće ,,Genny” počela je otvaranjem orhideje na video-bimu, što je simbolizovalo inspiraciju za ovu kolekciju, izrađenu za jesen/zimu 2025. Brend koji postoji od 1962. i za koji su radili Đani Versaće, Dolčex&Gabana i drugi u Italiji je simbol za luksuz i ženstvenost. Sve to prikazano je na modelima koje je publika imala priliku da vidi na pisti ,,Synchra”. Na startu boja za sva vremena bijela na haljinama, kaputima, bundama, prozirnom džemperu i pantalonama. Nakon toga, plava je zauzela mjesto na džemperu i pantalonama, a onda je uslijedio niz sa pastelnim bojama na kombinezonima, sakou, pantalonama. U kolekciji su se našle i svečane haljine. Prikaz je zaokružen bijelim oversize kaputom čiji su rukavi prekrivali prste, a koji je ukombinovan sa metalik dugom haljinom.

This slideshow requires JavaScript.

Brend ,,Faith Connexion” sebe naziva kreativnim plemenom i na početku je imao poruku za posjetioce. 

Pjevačica u bijeloj majici s crnim natpisom Faith (vjera) istakla je da smo svi jedno i da smo svi svijet i veličanstvena svjetlost.
Nakon uvoda prikazane su tri pastelne haljine koje su pratile oblik tijela. Oversize zeleni sako ukombinovali su sa šarenim helankama i patikama. Bilo je dosta topova sa zanimljivim izrezima i detaljima. Izrez je krasio i crnu haljinu pripijenu uz tijelo koja je odisala ženstvenošću. Kratka haljina na rese upotpunjena je bijelom košuljom s trakom oko vrata i crnjm sakoom. U ovoj kolekciji našlo se i nekoliko lijepih muških odjevnih predmeta, od bijelog sakoa sa crnim pantalonama, zelenog prsluka i pantalona,  bijelog duksa, ali i teksas jakne ukombinovane sa crnim kiltom.

This slideshow requires JavaScript.

Modele su nosile  poznate ličnosti.

Ljetopis Automotive: Izloženi Mercedes-Benz modeli

Večeras kolekcije predstavljanju Ticijano Gvardini, Boris Ćalić i ,,Ezra Couture”.
B.R.
Foto: B. Šekularac