Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

Od čokoladnog tarta do čizkejka, ovi dezerti će vas raspametiti ovog ljeta

Ovog ljeta dezerti koji su u ponudi u restoranima u Portonovom će vas sigurno oduševiti. U nastavku donosimo predloge dezerta koje morate probati, od čizkejka do lava kolača, u ponudi je nešto za svačiji ukus.

Malina čoko tart
Raskošni tart od maline i čokolade sa puterastom koricom koja obuhvata luksuzan fil od čokolade, prekriven sočnim i slatkim malinama u ponudi je u novootvorenoj Kafeteriji. Svaki zalogaj nudi simfoniju ukusa i teksture, poslastica koja obećava da će zadovoljiti vaše želje i probuditi vaša čula svojim neodoljivim spojem ukusa.

Napoleon
Nazvan po Napoleonu Bonaparteu, ovaj dezert ima korijene koji sežu sve do Francuske iz 19. vijeka i italijanskog “Mille-feuille“ (hiljadu slojeva). Napoleon dezert, u restoranu Rockfish, predstavlja simfoniju tekstura, gdje delikatni slojevi lisnatog tijesta i ukus luksuzne kreme čine svaki zalogaj nezaboravnim. Obavezno ga probajte, jer će nesumnjivo postati i vaš omiljeni dezert.

Palačinka sa pistaćima i malinama

Kada su u pitanju poslastice u Portonovom, novootvorena poslatičarnica CREAM je već postala omiljeno mjesto mnogih! Njihov poseban specijalitet – Pistachio Raspberry Crepe (palačinka sa pistaćima i malinama), morate probati. Ova izuzetna kreacija spaja voćnu kiselost malina sa slanim bogatstvom pistaća, u prelijepim palačinkama.

Perla čizkejk
Perla čizkejk je pravi raj za ljubitelje finih i bogatih slatkiša. Ovaj pečeni kolač karakteriše kremasta struktura i bogat ukus zahvaljujući filu od krem sira, lagano obogaćenog notom vanile. Nakon pečenja, kolač se preliva raskošnim sosom od šumskog voća, koji svojim blagim kiselkastim tonovima savršeno balansira slatkoću kolača. Svaki zalogaj donosi harmoniju ukusa – kremasta tekstura čizkejka se divno nadopunjuje osvježavajućim voćnim sosom, čineći ovaj desert neodoljivim užitkom za sva čula.

Lava Maison kolač
Lava Maison kolač, sočni čokoladni dezert svojim će tečnim srcem osvojiti svakog ljubitelja slatkiša. U Maison du Monde-u serviraju ga savršeno ukombinovano sa kremastim pistaći sosom, šumskim voćem, koje donosi potrebnu kiselkastu notu i balansira slatkoću kolača. I, na kraju, tu je i kugla sladoleda od vanile, koja zaokružuje ovo jedinstveno ljetnje iskustvo. 

Nezaobilazna stanica svim sladokuscima od otvaranja Portonovi rizorta je gelateria GODO. Svi ljubitelji pravog italijanskog sladoleda ovdje će naći svoj omiljeni ukus.

Pored navedenih slatkih specijaliteta ovog ljeta, ne zaboravite da probate i fenomenalni čokolani tart u restoranu NOA u Portonovi marini. Za sve ljubitelje tiramisua, restoran Romeo&Juliet u svom meniju nudi tiramisu sa pistaćima.
U restoranu Square u ponudi su dnevni dezerti, a Malo Ribarsko Selo nudi najljepše domaće krofne.

Od raskošnog tarta do čizkejka, palačinki i lava kolača u Portonovom postoji nešto što će zadovoljiti svakog sladokusca. Obavezno dodajte ove ukusne poslastice na svoju ljetnju listu želja i ne zaboravite posjetiti vrhunske restorane u Portonovom kako biste iskusili ove kulinarske užitke iz prve ruke.

PR