Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

ZA VRIJEME PRAZNIKA: Dvije osobe poginule, uhapšena 73 vozača, registrovana 64 udesa

Tokom prethodnih dana praznika, od 12. do 16. jula, na crnogorskim putevima evidentirane su 64 saobraćajne nezgode, u kojima su dvije osobe poginule, dok je šest osoba zadobilo teške, a 31 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 182 prekršajne prijave, izdali 1.467 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 34 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Uhapšena su 73 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od tog broja njih 57 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 11 je uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i pet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 14 je lišeno slobode u Podgorici, deset u Nikšiću, devet u Baru i devet u Budvi.