Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

Saobraćaj se obavlja uz povoljne uslove za vožnju. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje svih pravila saobraćaja. Na putevima na kojima se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Privremeno se za 10.07. odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 11 do 13 sati zbog izvođenja asfalterskih radova na regionalnom putu R-18, Pljevlja-Gradac-Šula.

Na magistralnom putu M-6, dionica ĐurđevićaTara-Žabljak, do 10.07.2024.godine dolaziće do povremenih obustava saobraćaja, ne dužih od 30 minuta, u periodu od 07.00 do 17.00 sati zbog izvođenja radova na dalekovodu.

Na regionalnom putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina na snazi je totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog rascjepa stijenske mase.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, I faza, dionica Nikšić-Kuside, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do totalnih obustava saobraćaja, ne dužih od 15 minuta, povremeno zbog izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-2, dionica Poda-Berane, odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 08.00 do 11.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično na mjestima izvođenja radova, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Do 31.07. promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja, ne duže od 30 minuta, na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-1, Lipci-Kotor, u mjestu Dobrota, zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno, uz postavljenu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

U Budvi, zbog rekonstrukcije ulica 22. novembar i Mediteranske, na snazi je obustava saobraćaja.

Zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 (sedam zarez pet) tona u periodu od 15.06. do 15.09.2024.godine svakim danom na sljedećim djelovima magistralnih i regionalnih puteva:

1.M-1 GP Debeli Brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat (Krtolska raskrsnica)-Budva-Bar-Ulcinj-GP Sukobin

M-2 Podgorica-Sotonići-Petrovac,
M-2 Podgorica-Mioska –Kolašin,
M-10 Podgorica –Cetinje- Budva,
u vremenu od 17.00 do 22.00 časa za podtačke 1 do 4

Na regionalnim putevima:

R-1 Kotor-Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor do mjesta Krstac (raskrsnica sa R25) opština Cetinje,

R-29 dionica Bar 2 – (tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar do mjesta Kamenički most-Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj u vremenu od 07.00 do 22.00 časa za podtačke 5 i 6 ove tačke

Zabranjuje se saobraćaj autobusa kategorije M2 i M3 (laki i teški autobusi i tzv. kombi vozila) i specijalnih putničkih vozila za stanovanje -tzv. kampera, u periodu od 15.06. do 15.09.2024. godine, svakim danom u vremenu od 00.00 do 24.00 časa na dionicama regionalnih puteva:

R-1 od mjesta Krstac (raskrsnica sa R-25),opština Cetinje do mjesta Trojica-Kotor (raskrsnica sa M-1) opština Kotor, iz smjera Njeguša u smjeru Kotora.

R-29 dionica Bar 2 -(tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kamenički most-Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj, u oba smjera, osim autobusa koji obavljaju javni gradski prevoz putnika.

R-25.1 dionica Međuvršje-Lovćen od parkinga do Mauzoleja u oba smjera.

Zabrana iz tačke 1 pod tačke 1,2, 3, 4 i 6 ove naredbe ne odnosi se na vozila sa pravom prvenstva prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu, vozila koja vrše transport vode kao ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-1, od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Mn.M.