Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SPECIJALNA POZIVNICA: Darko Pešić ide na Olimpijske igre

Foto: COK

Darko Pešić će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Naš desetobojac dobio je specijalnu pozivnicu Tripartitne komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta, na osnovu prijave Crnogorskog olimpijskog komiteta i Atletskog saveza Crne Gore i na 33. Ljetnjim olimpijskim igrama nadmetaće se u sprintu na 100 metara.

Darko Pešić je nacionalni rekorder u više atletskih disciplina, između ostalog i na 110 metara sa preponama i u COK-u vjeruju da će na pravi način predstavljati crnogorsku atletiku i crnogorski sport u Parizu.

– Dragi Darko,bOd srca ti čestitam na dobijenoj mogućnosti da predstavljaš crnogorsku atletiku na Olimpijskim igrama u Parizu. Tvoja posvećenost sportu zaslužuje priznanje, a specijalna pozivnica je dokaz tvoje predanosti. Ponosni smo na tebe i vjerujemo da ćeš dostojno braniti boje Crne Gore. Tvoj sportski put nije bio lak, ali si uvijek bio istrajan, pokazujući pravi sportski duh. Stoga ovaj tvoj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje, jer tvoj trud i rad su svjetionik svim mladim sportistima. Srećno, Darko! Mi smo uz tebe na svakom koraku ovog važnog puta i bićemo podrška u svim izazovima koji te očekuju – kaže se u poruci predsjednika COK-a Dušana Simonovića.

Pešić se tako priključio crnogorskom olimpijskom timu, u kojem su već jedriličar Milivoj Dukić, muška vaterpolo reprezentacija, bokserka Bojana Gojković, teniserka Danka Kovinić i mladi plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković.