Porto Novi
BILI SMO BILI_SMO_IZDVOJENO

SOMERSBY STREET 2024: Severina priredila koncert za pamćenje

,,Noćni klub i svi smo tu, na noge svi sad, nek trese se grad”
Prvi stihovi koji su se začuli na Severininom koncertu na Somersby Streetu 2024 u Podgorici bili su najbolji opis dvočasovne žurke s njenim najvećim hitovima.
– Kad sam pitala kako će da bude u Podgorici, rekli su mi ,,Nemoj pjevati Grad bez ljudi, jer će grad biti pun” – rekla je Severina i dodala da je ovo prvi put da nastupa u Podgorici.
Bend i ona pretvorili su Bokešku i okolne ulice pune ljudi u noćni klub, gdje su se svi dobro zabavljali, plesali i pjevali.
Mlada publika čula se u svim numerama, od prve do zadnje riječi.
– Ja imam najbolji hor večeras – poručila je Severina, uz aplauz.
Nakon ,,Brada Pitta”, ,,Ko me tjero” do ,,Uzbune”, da bi se stiglo do ,,Lole”. ,,Uno momento”. Uskoro je ,,za sve luđake i luđakinjice” bila ,,Tarapana”.
– Nadam se da se lijepo zabavljate. Hvala vam najljepše što ste došli. Ovo je jedan predivan ljetnji koncert – rekla je Severina i ,,za sve one u tridesetim” zapjevala istoimenu pjesmu ,,Tridesete”.
Ubrzo nakon toga, zaorila se s bine pjesma ,,Ivanova korita”, a onda, uz ritam bubnjeva Damira Šomena i glas publike ,,Ale, ale, ti si naša prva ljubav, Crna Goro, volim te”.
U svom veselju, kako je to slučaj na Balkanu, bude i malo tuge.
Suze su ispunile Severinine oči nakon pjesme ,,Rođeno moje”, koja je nosila snažnu poruku: ,,Život je borbeno polje, ali ja ne dam na svoje, dok ima zla u ljudima, bit’ ću tvoj pancir na grudima. Rođeno moje, ljubav rađa heroje, jer što me nije ubilo, snagu mi je ulilo. Najteže borbe najjači vode, budi mi dobro, na meni kola nek’ se slome”.
Sve borbe lakše se prebrode uz ,,Prijateljice”, pa je tako bilo i ovoga puta. Na to se nadovezala numerom ,,Ja samo pjevam”, a u repertoar je uvrstila i pjesme ,,Bijelog dugmeta” ,,Na zadnjem sjedištu moga auta” i ,,Hajdemo u planine”. U svemu tome našli su se i jedna ,,Djevojka sa sela” i jedan ,,Ante”.
Predstavljanje benda donijelo je zanimljiv spoj.

Gitarista i tekstopisac Dario Mihić divno je otpjevao numere Luisa Kapaldija ,,Someone You Loved” i ,,Shape of You” Eda Širana, da bi nakon njega basista Henri Radanović bravurozno odsvirao džez, otpjevali potom i S.A.R.S-ovu ,,Lutku”, predstavili odličnu prateću vokalistkinju Alenku Milano, a klavijaturista Mario Novaković kao keca iz rukava izvukao ,,Malu noćnu muziku”.
Bio je ,,pun gas” do jedan sat ujutru i ,,Italianu”, koja je označila kraj koncerta. U tom trenutku Severina je sišla s bine i zapjevala među publikom.
Poželjela je svima zdravlje i sreću.

This slideshow requires JavaScript.

Posjetioci su sinoć, uz dobru muziku, uživali u novim Somersby ukusima maline i limete i mandarine sa 0% alkohola.
B.R.
Foto: B. Šekularac