Porto Novi
PREPORUKA SPORT

DOLAZE RADONJIĆ, ALIMPIJEVIĆ, TABAK…: Budućnost u grupi A BKT Evrokupa

Foto: KK.Buducnost

Košarkaši Budućnost Volija igraće u grupi A BTK Evrkopa zajedno sa Hapoel Tel Avivom, Gran Kanarijom, Huventudom, Ulmom, Trentom, Bešiktašem, Bahčešehirom, BC Volvsima i Treflom iz Sopota, saopšteno je iz PR službe KK Budućnosti.

– Dosta teška grupa koju predvodi Hapoel iz Tel Aviva, koji igra sjajnu košarku već nekoliko sezona i uvijek spada u sam vrh favorita za osvajanje Evrokupa. Tu su i naše ,,stare beštije” ekipe Gran Kanarije i Huventuda.nSa ekipom sa Kanarskih ostrva smo odigrali 12 mečeva i slavili dva puta, a ekipu Huventuda ćemo po prvi put dočekati u Moraču – navodi se u PR saopštenju KK Budućnosti.

Žrijeb je ranije odlučio da dobijemo dvije ekipe iz Turske.

Tako će ,,Morača” ponovo ugostiti svog bivšeg trenera i igrača Dejana Radonjića koji vodi Bahčešehir, za koji od iduće sezone igra i naš reprezentativac Marko Simonović.

Foto: KK Buducnost

Dolazi i ekipa Bešiktaša koja je prošle sezone igrala polufinale Evrokupa, sa klupe je uspješno predvodi Dušan Alimpijević, a u rosteru igra bivši crnogorski reprezentativac Derik Nidam, koji je produžio ugovor sa istanbulskim ,,crno -bijelima”.

Ulm i Trento su sad već stari znalci, kada pogledamo broj međusobnih duela koje imamo sa njima posljednjih godina.

Imaćemo prilike i da odigramo prve utakmice sa ekipom BC Volvs. Riječ je o mladom košarkaškom projektu, koji postoji dvije godine a koji vodi proslavljeni litvanski reprezentativac Rimantas Kaukenas.

I posljednji protivnik je poljski Sopot, novajlija u Evrokupu, koje sa klupe predvodi još jedno dobro poznato lice balkanske košarke, hrvatski stručnjak Žan Tabak.

Raspored