Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

ŠOMO: Stigao poziv za pobjednički koncert u Njujorku

Učenici flaute u Školi za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO) ,,Petar II Petrović Njegoš”, u klasi profesorice Suzane Pepđonović – Anja Babić, Arkadij Argirov i Nadežda Vučeraković, dobili su poziv da posjete SAD i nastupe na koncertu nagrađenih takmičara. Takmičenje će biti održano 1. septembra u Njujorku, u The Dimenna center for classical music.

Njih troje su postigli veliki uspjeh na onlajn međunarodnom takmičenju International Youth Music Competitions Atlanta – Arkadij je osvojio prvu nagradu u kategoriji Junior (osam do devet godina), a Nadežda i Anja druga mjesta u kategoriji Junior (od deset do 13 godina).

Iz škole objašnjavaju da će posjeta Americi uslijediti shodno mogućnostima roditelja, učenika i profesora.

-Prezadovoljna sam uspjehom, zahvaljujem se učenicima i roditeljima na saradnji i radu. Ovo je velika motivacija za dalje i još više. Veliku zahvalnost dugujemo korepetitorki Nikoleti Strugar i direktorici Danki Popović, koja svaki put moralno i medijski isprati svaki naš uspjeh i rad -istakla je profesorica Suzana Pepđonović.

Direktorica ŠOMO, Danka Popović podsjeća da je u toku ove školske godine škola je osvojila veliki broj nagrada na najprestižnijim takmičenjima u državi i regionu.

-Ovo je pokazatelj uspješnog rada profesora i učenika, kojima ovom prilikom čestitamo. Neka muzika koju stvaramo bude odraz naše zajednice, a škola mjesto gdje se muzički snovi ostvaruju i talenti razvijaju – poručila je direktorica Popović.

Izvor: Bar Info