Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju – posljednji korak upisa

Foto: UCG

Posljednji korak upisa na Univerzitet Crne Gore za studijsku 2024/25. godinu za buduće studente je potpisivanje ugovora o studiranju, saopšteno je iz PR službe Univerziteta Crne Gore.

Na platformi upisi.edu.me, studenti mogu pronaći uputstva za potpisivanje ugovora, čime se završava proces elektronskog upisa.

Pored mogućnosti potpisivanja putem elektronske lične karte, dostupne i prošle godine, ove godine je studentima na raspolaganju i dodatna opcija koju je omogućio Crnogorski Telekom besplatnim promo paketom eTrust

Ugovor o studiranju budući studenti potpisuju elektronski nakon završetka procedure upisa u studentskoj službi fakulteta ili akademije na koje su aplicirali. Nakon prijema studenta, na portalu e-Upis (upisi.edu.me) dostupna je elektronska verzija njihovog Ugovora o studiranju, koju studenti mogu elektronski potpisati i postaviti na e-Upis sajt.

Detaljna uputstva za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju su dostupna na platformi upisi.edu.me. Ovaj proces će studenti moći da realizuju od perioda upisa u julu do kraja septembra.

Postupak potpisivanja putem eTrust promo paketa

Za studijsku 2024/25. godinu, Crnogorski Telekom budućim studentima stavlja na raspolaganje korišćenje eTrust promo paketa, koji nakon aktivacije uključuje 10 besplatnih transakcija za elektronsko potpisivanje. Ovaj paket omogućava brucošima brz i jednostavan način potpisivanja ugovora o studiranju. Više informacija je dostupno na linku: Uputstvo za eTrust paket i elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju.

Studenti koji nisu u prilici da koriste eTrust uslugu mogu proces potpisivanja obaviti putem e-lične karte. Za aktiviranje elektronske lične karte neophodan je čitač lične karte ili preuzimanje softvera i praćenje uputstava na sajtu Vlade Crne Gore, na stranici Aktiviraj ličnu kartu. Da bi olakšao budućim studentima potpisivanje na ovaj način, UCG je pripremio i Uputstvo za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju, dostupno na sajtu UCG.