Porto Novi
ART PREPORUKA

NASTUPI: KIC pop hor pjeva u Domu starih Podgorica 4. jula, u Nikšiću 10. jula, a u Sarajevu 27. jula

Popularni podgorički KIC pop hor obradovaće koncertom, i ovog ljeta, korisnike i zaposlene u Domu starih Podgorica, i to u četvrtak, 4. jula od 20h, saopšteno je iz KIC pop hora.

– Na repertoaru oko 40 horista, uz umjetničko vođstvo Ivane Vlajnić, biće prvo, dio njihovog regionalno poznatog projekta „Bez dileme – antifašizam“, odnosno splet partizanskih, revolucionarnih i antifašističkih pjesama (Teče Tara, Bilećanka, Po šumama i gorama, Komandant Sava, Mlada partizanka, Zemljo moja i dr) a potom i dio pop, evergrin repertoara i pjesme: Zdravka Čolića, Perpera, Galije, Daniela Popovića, Plavog orkestra, Olivera Mandića, i dr – otkrivaju repertoar iz KIC pop hora.

Podsjećaju i da se 4. jul u SFRJ obilježavao kao Dan borca.

– Već sljedeće sedmice, a u susret Danu državnosti Crne Gore, u srijedu, 10. jula KIC pop hor će od 20 h premijerno nastupiti u prelijepom ambijentu ispred nikšićke Gradske kuće, na poziv biblioteke „Njegoš“, a izvešće projekat „Bez dileme – antifašizam“. Dodajmo da će 27. jula, podgorički KIC pop hor četvrti put održati koncert u Sarajevu, i to ispred Narodnog pozorišta. Ovog ljeta Sarajlijama će se predstaviti projektom „Bez dileme –antifašizam“ – kažu iz KIC pop hora.

Prema riječima menadžerke i producentkinje hora Snežane Burzan Vuksanović, horisti se raduju ponovnom susretu sa divnim ljudima u Domu starih Podgorica, koji će imati priliku da prvi čuju neke nove pjesme koje je hor uvrstio u repertoar. Takođe, dodaje ona, izazov za horiste predstavlja i premijerni koncertni nastup u Nikšiću, a biće to njihov 108. koncert, jer su do sada samo nekoliko puta imali nastupe sa po par pjesama u gradu pod Trebjesom.

– Sarajevo je takođe naš grad, i veoma smo srećni što smo pozvani da uveličamo svečanost obilježavanja Dana ustanka BiH – naglašava Burzan Vuksanović.
Prvi crnogorski pop hor već sedam ipo godina širom zemlje i regiona širi dobre vibracije, odličnu energiju i raspoloženje, pjeva o ljubavi među ljudima, dobroti, slobodi i antifašizmu, djeluju pod okriljem NVU Kutak, a njihov rad možete pratiti na FB, Instagramu i na You tube kanalu KIC pop hora, navodi se u saopštenju KIC pop hora.

Mn.M.

Foto: Privatna arhiva