Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

UP: Dvije osobe uhapšene zbog sumnje da su fingirale saobraćajnu nezgodu

Dvije osobe su uhapšene, a protiv treće je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su fingirali saobraćajnu nezgodu na putu Podgorica – Kolašin, saopšteno je iz Uprave policije.

– Dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prijavljeno je od strane L.R (22) 27. juna u 23.25 sati da je na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, u mjestu Vezište došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali L.P (26) sa vozilom marke ,,volvo” s jedne i L.R. sa vozilom marke ,,renault” s druge strane. Na lice mjesta izašla je ekipa za uviđaje. Tom prilikom su zatečena pomenuta vozila i lica sa kojima su obavljeni razgovori. Operativnim radom policijski službenici došli su do sumnje da okolnosti saobraćajne nezgode nisu vjerodostojne, odnosno da je saobraćajna nezgoda fingirana – navodi se u saopštenju.

Od L.R. su, dodaju, policijski službenici prikupili obavještenja na zapisnik i došli do sumnje da je u izvršenju krivičnog djela učestvovalo i lice V.J.

Sa navedenim je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem su nalogu L.R. i V.J. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dok je protiv L.P. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo.