Porto Novi
ART PREPORUKA

GRČKA: KUD Duga Berane i KUD Duga Montenegro Podgorica učestvovali na festivalu folklora

KUD Duga Berane i KUD Duga Montenegro Podgorica, čiji je umjetnički rukovodilac Marijana Maja Dakić, su u periodu  od 20. do 25. juna posjetili grčki primorski grad Asprovalta. Bili su smješteni u dječijem kampu Tzioni  u kojem su, pored ljetnjih aktivnosti, kupanja u Egejskom moru i u bazenu, svakodnevno pohađali i edukativne radionice, bili učesnici u sportskim, kreativnim takmičenjima, zabavljali se svake večeri uz animatore, sređivali za maskenbal…
Prioritet je svakako bio festival folklora, gdje su, pored njihovog društva, u tom periodu uzela učešće još dva KUD_ a iz Srbije. Na nastupu su pokazali profesionalizam i oduševili publiku igrama iz Spiča,  crnogorskim igrama, Bokeškim i Ɓošnjačkim igrama kao i Vranjanskim čočekom.  Svojim osmjesima i iskrenom emocijom, predstavili su svoju državu i mjesta odakle dolaze u najljepšem svjetlu. 

This slideshow requires JavaScript.

U povratku kući obišli su znameniti spomenik Lion of Amphipolis, zatim jedan od najljepše uređenih aqua parkova na svijetu Waterland,  u Solunu, kao i ZOO vrt.  Djeca su, kažu organizatori, oduševljena i žele  da ponove ovo nezaboravno iskustvo.

This slideshow requires JavaScript.

 
G.Š.
Foto: Privatna arhiva