Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

HUMANOST: Hitno potrebna pomoć za dječaka Jovana Dašića

Foto: Ilustracija/ UNSPLASH

Molimo sve ljude koji su u mogućnosti da stanu uz Jovana Dašića iz Pljevalja, koji boluje od leukoncephalopatije A81, i njegovu mamu Danku i pomognu im finansijski, medicinskim preparatima i aparatima, u garđevinskom metrijalu ili majstorima za adaptiranje neuslovne kuće u kojoj žive.
Jovan je dječak koji je prije par godina imao djetinjstvo kao svako drugo zdravo dijete, sve se naglo mijenja njegovom rapidnom progresivnom dijagnozom Leukoncephalopatija A81, koja uništava njegov mozak i centralni nervni sistem. Niste čuli za to i ne znate nikoga sa tom dijagnozom sigurno, jer je to stanje koje pogađa jedan od milion, a kod djece, jos nije nađen takav slučaj, već šest godina, koliko se mali Jovan bori.

Jovan je trenutno potpuni invalid, zavisi od svoje majke koja je svoj život i svoje postojanje usmjerila na njegu Jovana. Jovan jedino može cuti svoju majku i razumijeti. Ne vidi i ne može niša sam uraditi. On je svjestan svoje patnje, on osjeća bol i on čuje kada doktori dođu u njegovu sobu da kažu da još ne može kući, jer se njegovo stanje, opet, pogoršalo. 

Svi smo dužni, kao pojedinci, po moralnim načelima po kojima smo rođeni da se ne oglušimo na ovu priču, da ne okrećemo glavu, i samo nastavimo dalje sa svojim životima u kojima su nam djeca zdrava, u kojima smo mi zdravi i ništa nam ne fali. Moramo misliti na one kojima sve ovo fali, koji ne znaju da li je svanulo ili sunce zalazi. Jer oni žive u potpunom mraku i životnoj agoniji.

Ovaj apel uputio je Emir Bašić redakciji portala Dan.

Kontakt za organizovanje humanitarne akcije:
067-318-311 Emir
Kontakt majke
Danka Dašic,
00382/67-555-858
sve uplate se mogu izvrsiti na ime
Jovan Dašić, Prva banka Crne Gore, na broj žiro računa 535 1900 1000 128 5092

Izvor: Dan