Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

EVROPA: Korisni sajtovi za pronalazak poslova za rad na daljinu

 

Ilustracija

Oni koji traže posao mogu da iskoriste priliku da dobiju posao na daljinu u Evropi.

Prema Globalnom indeksu rada za 2023. godinu, deset najboljih destinacija za rad na daljinu u Evropi su: Danska, Nizozemska, Njemačka, Španija, Švedska, Portugal, Estonija, Litvanija, Irska i Slovačka.

Dakle, ako želite da nađete posao na daljinu u Evropi, evo nekoliko korisnih sajtova koji mogu da vam pomognu u potrazi:

We Work Remotely

We Work Remotely je jedna od najvećih platformi za poslove na daljinu, specijalno dizajnirana sa uslugama za one koji traže posao na daljinu. Iako mnoge objave dolaze od kompanija iz Sjeverne Amerike, sajt ima poseban dio za poslove na daljinu u Evropi u raznim industrijama, uključujući tehnologiju, marketing, dizajn, korisničku podršku, prodaju i druge.

Postoje i jednostavne opcije pretraživanja i filtriranja koje se lako koriste kako biste pronašli ono što vam najviše odgovara. Kako biste ostali u toku, možete da se prijavite da primate obavještenja na imejl, kada se na platformi objave novi poslovi na daljinu.

EU Remote Jobs

EU Remote Jobs je specijalizovana platforma za zapošljavanje koja je fokusirana isključivo na mogućnosti zapošljavanja na daljinu u Evropi. Međutim, treba napomenuti da se odnosi na one koji već borave u Evropi.

Ostavite vaš imejl kako biste bili obaviješteni o konkursima koji odgovaraju vašim preferencijama.

Sektori sa otvorenim poslovima navedenim na sajtu uključuju tehnologiju, marketing, korisničku podršku, dizajn, pisanje, finansije i druge. Sajt takođe nudi filtere na kojima možete da označite tip posla koji tražite – kao što su puno radno vrijeme, skraćeno radno vrijeme, frilensing i ugovor, što može da vam pomogne da pronađete odgovarajuću ulogu.

Wellfound

Wellfound je specijalizovana platforma za poslove i regrutaciju, namijenjena startapovima i tehnološkim kompanijama. Wellfound je novo ime za AngelList Talent, koja je prvobitno osnovana da demokratizuje ulaganje u startapove.

Sajt pokriva kategorije poslova kao što su inženjering, upravljanje proizvodima, dizajn, marketing, prodaja i druge. Takođe omogućava filtriranje po veličini kompanije (npr. mali startapovi, veće tehnološke kompanije) i fazi (npr. seed, serija A, faza rasta).

Istraživanje Gusto iz 2022. godine među novim preduzećima pokazuje da postaju sve otvorenija za rad na daljinu ili hibridne radne uslove, pri čemu je 35% njih zaposlilo u potpunosti radnike na daljinu. Kada su u pitanju startap okruženja, rad na daljinu postaje norma. Dakle, pronalaženje posla na daljinu u startapu u Evropi može da bude odličan način da uđete na tržište rada EU.

Jobspresso

Jobspresso je platforma za poslove koja se fokusira na pružanje visokokvalitetnih oglasa za poslove na daljinu. Svaki oglas za posao je ručno odabran, kako bi se osiguralo da zadovoljava određene standarde kvaliteta, jer se kompanija trudi da smanji spam i niskokvalitetne konkurse za posao.

Nudi prilike u različitim industrijama kao što su tehnologija, marketing, upravljanje projektima, prodaja, podrška i druge, sa pozicijama koje se kreću od početnog do izvršnog nivoa.

Kao i na ranije pomenutim sajtovima, korisnici mogu da ostave imejl adresu, zbog obavještenja za nove oglase za poslove koji odgovaraju njihovim interesovanjima.

I kao kod svake druge potrage za poslom, važno je da prilagodite svoj CV i propratno pismo za posao za koji se prijavljujete i pripremite se za proces intervjua tako što ćete istražiti kompaniju i pripremiti pitanja koja ćete postaviti tokom razgovora.

Iako su ove platforme dobar početak za pronalaženje i dobijanje posla na daljinu u Evropi, umrežavanje i stalno usavršavanje mogu da vam pomognu da brže napredujete u karijeri i ostvarite svoje ciljeve. Nemojte se oslanjati samo na ove platforme, već ih koristite kao odskočnu dasku da se približite poslu koji želite, bilo gdje da se nalazi.

Izvor: RTCG/ Forbes