Porto Novi
ART PREPORUKA

VIDEO: Psihomodo pop ima novu pjesmu i spot

Pjesma ,,Vjerujem u čuda”, za koju njen autor Davor Gobac kaže da je numera koja opisuje kako su u Psihomodo popu izdržali svih ovih 40 godina rada, dobila je konačno spot koji je snimljen na ne tako uobičajen način, saopšteno je iz PR službe Dallas Records

Spot je snimljen u Digital Kinetics studiju sa sjedištem u Zagrebu, koji je specijalizovan za ,,motion capture tehnologiju” i omogućuje snimanje 3D animacija.

Za potrebe ovog spota, članovi benda sami su odglumili animacije, svirajući pjesmu u studiju u mocap odijelima.

Nakon snimanja animacija, slijedila je priprema 3D modela Mikija Mausa za svakog člana benda zajedno s njihovim muzičkim instrumentima, kako bi se na njih postavile odgovarajuće animacije.

Rad na ovom spotu bio je zanimljivo i izazovno iskustvo, kako bendu tako i Mateju Duspari.

Najzanimljiviji aspekt ovog spota je, ističu, animirani dio u kojem su oživljeni likovi Mikija Mausa s originalnim pokretima članova benda koji je vješto implementiran s kadrovima koji su snimljeni kamerom Radislava Jovanova Gonza. Finalni produkt spota rezultat je višemjesečnog rada koji je podrazumijevao pripremu i vođenje motion capture snimanja, animaciju lica i cijelog tijela, postavljenje scene, obradu dobijenih animacija, modeliranje i teksturiranje Mikija Mausa.

Pjesma donosi prepoznatljivi zvuk Psihomodo popa, dodatno obogaćen doprinosom vrhunskih gostujućih muzičara, uključujući Darka Sedak-Benčića na trubi, Mirona Hausera na trombonu i Vojkana Jocića na saksofonu.

Spot je režirao Radislav Jovanov – Gonzo, montažu je radila Anita Jovanov, a inspiraciju su pronašli u ilustracijama Dinka Cepaka.