Porto Novi
PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Hakšabanović novi igrač Malmea

Foto: x.com/Malmo_FF

Crnogorski fudbalski reprezentativac, Sead Hakšabanović je novi igrač Malmea, objavio je zvanično švedski šampion.

Hakšabanović je sa najtrofejnijim švedskim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor.

– Za mene je Malme najveći klub u Švedskoj. Imali smo uspješne pregovore – kada su izašli sa ponudom, odmah smo se dogovorili. Ovo je mjesto na kojem želim da budem. Jedva čekam da izađem pred navijače i pokažem svoj potencijal – rekao je Hakšabanović.

Ofanzivni vezista je u Švedsku stigao iz Seltika, čiji je igrač bio od avgusta 2022. godine. Prethodnu sezonu je proveo na pozajmici u Stouku.

– Vrijedan sam igrač, koji ima sposobnost da sam riješi utakmicu. Biće uzbudljivo biti dio ovog tima. Odgovaraće mi način na koji ekipa igra – smatra crnogorski reprezentativac.

Hakšabanović je rođen u Švedskoj, gdje je i počeo karijeru. Igrao je još za Halmštad, Vest Hem, Malagu, Norčeping, Rubin i Đurgarden. Za crnogorsku reprezentaciju je odigrao 33 utakmice, a posljednju prije godinu protiv Mađarske u Podgorici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Naučio sam mnogo toga tokom boravka u inostranstvu. Iako sam mlad, osjećam da imam veliku odgovornost. Koliko god da si dobar igrač, ništa nećeš postići, ako ne igraš za ekipu. Saigrači su tu da me učine boljim – rekao je Hakšabanović.

Nakon 13 kola Alsvenskan lige, Malme je lider sa 32 boda, sedam više od Đurgardena, koji ima utakmicu manje.

Izvor: vijesti.me