Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

Vozače jutros očekuju povoljni uslovi za vožnju. Frekvencija vozila je umjerena do pojačana. Savjetujemo poštovanje propisanih ograničenja i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana. Na pojedinim dionicama važi izmijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Od 26.06. do 28.06.2024. biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila na putnom pravcu Đurđevića Tara-Mojkovac zbog rascjepa stijenske mase u okviru sanacije u mjestu Sokolovina.

Od 26.09. pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12.00. do 14.00 sati svakodnevno od 23.04.2024. obezbjediti slobodno odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina na regionalnom putu R -10, Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina.

Privremeno se od 17.06. do 29.06.2024. godine odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u vremenskom intervalu od 14.00 do 19.00 sati zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-3, dionica Jasenovo Polje-Vidrovan, u okviru rekonstrukcije magistralnog puta Plužine -Nikšić-Danilovgrad.

Na magistralnom putu M-2 dionica Poda-Berane u periodu od 01.06.do 30.06.2024. godine odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 08.00 do 11.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati.

Do 30.06. promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja, ne duže od 30 minuta, na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično na mjestima izvođenja radova, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Od 06.06. do 30.06.2024. godine promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a odobrava se povremena potpuna obustava saobraćaja, ne duža od 15 minuta, zbog izvođenja radova regionalnog puta R-1, dionica Cetinje-Njeguši, raskrsnica za Čekanje.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-1, Lipci-Kotor, u mjestu Dobrota, zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno, uz postavljenu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

U Budvi, zbog rekonstrukcije ulica 22. novembar i Mediteranske, na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Mn.M.