Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

Samsung Galaxy S24 Ultra upotpunjuje početak emitovanja i iskustvo gledanja Olimpijskih igara u Parizu 2024  

 Samsung Electronics, Globalni Olimpijski i Paraolimpijski Partner, najavio je kako će s Međunarodnim olimpijskim odborom, i Olimpijskim televizijskim servisom, revolucionirati iskustvo emitovanja igara u Parizu 2024, i omogućiti sasvim novo iskustvo gledaocima i ljubiteljima sporta širom svijeta. Jedinstveni kadrovi, koje će gledaoci imati prilike da vide prvi put, biće snimljeni i podijeljeni sa Samsung Galaxy S24 Ultra telefona, imaće glavnu ulogu tokom istorijskog otvaranja Igara na rijeci Seni, kao i tokom Olimpijskih jedriličarskih takmičenja.

Kao Zvanični partner bežičnih komunikacija i računarske opreme za Olimpijske i Paraolimpijske Igre, Samsung će iskoristiti svoju naprednu mobilnu tehnologiju i 5G povezivost, kako bi pružio direktnu perspektivu nezaboravnih trenutaka slavlja i takmičenja. Novi pogled na takmičenje, pokretan inovativnim Samsung Galaxy uređajima, ne samo da će pomoći Olimpijadi u Parizu 2024. da ispuni obećanje da će biti najotvorenije Igre u istoriji, već će i upotpuniti nasljeđe kompanije Samsung u podršci Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama kroz inovacije.

,,U sve povezanijem društvu, mobilna tehnologija Samsung Galaxy pomogla je da se prodube i promijene odnosi korisnika sa svijetom, ma gdje se nalazili. S obzirom na to da smo Svjetski Partner gotovo tri decenije, iz prve ruke znamo koliko je važno stvoriti i omogućiti upravo te važne veze na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama,“ rekla je Stephanie Choi, izvršna potpredsjednica i rukovoditeljka marketinga Mobile eXperience sektora, kompanije Samsung Electronics. „Čast nam je što možemo blisko da sarađujemo s Međunarodnim olimpijskim odborom i Olimpijskim televizijskim sistemom, i omogućimo visokokvalitetne snimke koji će biti dio niza premijera u Parizu 2024, i još više približimo uzbudljiva događanja obožavaocima, nezavisno od toga jesu li kod kuće ili na stadionima.“

Do svečanosti otvaranja Olimpijskih igara ostalo je svega mjesec dana, a samo događanje dešavaće se po prvi put u istoriji izvan stadiona. Pariz 2024. svjedočiće plovidbi 10,500 sportista niz rijeku Senu, u posebnim čamcima za svaku nacionalnu delegaciju, što će biti najotvorenija i najpristupačnija ceremonija otvaranja u istoriji. Polazeći od mosta Austerlitz, legendarna regata pratiće šest kilometara dugu rutu kroz središte Pariza, prolazeći pored nekih od zvaničnih lokacija Olimpijskih igara, do dolaska na lokaciju velikog finala, na Trokaderu.

Galaxy S24 Ultra gledaocima obezbjeđuje sjedište u prvom redu Igara

Kako bi ljubitelje sporta uveo iz njihovih domova direktno na stadione, i pružio diektni uvid u reakcije sportista tokom ovog jedinstvenog putovanja, Samsung će zabilježiti svečano otvaranje, instalacijom više od 200 Galaxy S24 Ultra telefona na pramcima i bokovima svakog od 85 plovila atletičara. HDR snimci visokog kvaliteta, snimljeni uređajima Galaxy S24 Ultra, dijeliće se i prenositi korištenjem privatne 5G mreže, koju pokreće Orange, službeni pružalac mobilnih mreža Igara u Parizu 2024. godine. Orange će instalirati više od dvanaest 5G antena duž Sene, kako bi stvorio prvu ikada samostalnu 5G mrežu u Francuskoj. Ova jedinstvena saradnja osmišljena je s ciljem osiguravanja besprijekorne 5G povezivosti, i iskustva gledanja obožavaocima širom svijeta.

Samsung će primijeniti istu tehnologiju i za praćenje jedriličarskih takmilčenja u Marselju, postavljanjem Galaxy S24 Ultra na svaki takmičarski brod, što će obožavaocima pružiti iskustvo uzbuđenja trke iz perspektive omiljenih olimpijaca, i omogućavajući im da istinski uđu u akciju.

Ova postavka predstavlja niz novih izazova, a rezultat je mjeseci istraživanja, razvoja i testiranja, u bliskoj saradnji s Olimpijskim televizijskim sistemom i kompanijom Orange, kako bi se garantovao kvalitet videa i povezivosti, na različitim vodenim površinama i u različitim vremenskim uslovima, koji mogu biti od vjetrovitih s velikim talasima, ili izrazito vrućih i sunčanih. Samsung i partneri riješili su te izazove, korištenjem opcija optičke stabilizacije slike telefona Galaxy S24 Ultra, povećanjem snage prenosa i instaliranjem signalnih tornjeva na brodu za potjeru, kako bi gledaocima osigurali besprijekorno iskustvo prenosa uživo.

„Kao domaćina televizijskog prenosa Olimpijskih Igara, izuzetno nas raduje partnerstvo s kompanijom Samsung, koje će omogućiti istinski originalnu perspektivu u Parizu 2024, i evoluciju načina na koji će navijači doživjeti Igre,“ rekao je Yiannis Exarchos, glavni izvršni direktor Olimpijskog televizijskog servisa. „Najnovija mobilna inovacija kompanije Samsung, omogućiće milionima gledalaca širom svijeta da žive i dišu duh, akciju i emocije ceremonije otvaranja ali i jedriličarskih takmičenja, sa svojim omiljenim sportistima, u stvarnom vremenu.“

Dugogodišnji doprinos Igrama kompanije Samsung

Današnja objava označava sljedeću fazu dugogodišnje predanosti kompanije Samsung, bliskoj saradnji s Međunarodnim olimpijskim odborom, kroz pokretanje digitalne transformacije i pružanje vrhunske tehnologije na Igrama, pružanjem najnovijih mobilnih inovacija sportistima, navijačima i zajednicama. Izvorna tačka bio je prvi program „Poziv kući“, koji je 1998, kada je pristup mobilnim telefonima još uvijek bio ograničen, omogućio besplatne pozive porodicama širom svijeta, za gotovo 2.500 sportista. Saradnja je nastavila s aplikacijom Wireless Olympic Works (WOW), prvim službenim Olimpijskim informativnim servisom za mobilne telefone. Aplikacija WOW premijerno je bila dostupna organizatorima Olimpijskih igara, na Palm OS telefonima koje je Samsung isporučio za Igre u Atini 2004, a u sljedećoj varijanti predstavljenoj u Vancouveru 2010, postala je i javno dostupna i omogućila obožavaocima pristup najnovijim vijestima s Igara, direktno s olimpijskih arena na njihove telefone.

Osim podsticanja mobilnih inovacija, Samsung je takođe doprinio načinu na koji se sportisti i osoblje povezuju i komuniciraju tokom Igara, Od Igara u Naganu 1998, Samsung je sportistima i osoblju obezbijedio više od 120.000 mobilnih uređaja.

Više detalja o tome kako će Samsung približiti navijače sportistima, koristeći najnovije komunikacijske tehnologije u još jednoj olimpijskoj premijeri, biće otkriveno u narednim sedmicama.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, sistemskih LSI, rješenja za livnice i LED rješenja i pruža besprijekorno iskustvopovezanosti kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vijesti posjetite news.samsung.com.

O uključenosti kompanije Samsung u Olimpijske Igre

Samsung je Svjetski olimpijski partner od Zimskih olimpijskih igara u Naganu 1998. Više od 25 godina, sportisti i obožavaoci vjeruju Samsung transformativnoj mobilnoj tehnologiji, kako bi podijelili olimpijski duh na globalnom nivou, i nastavili da oblikuju digitalnu budućnost Olimpijskih igara u Parizu 2024. i nadalje. Predanost kompanije Olimpijskom pokretu uskoro će obilježiti četvrtu deceniju, i proteže se do Igara u Los Angelesu 2028. godine. Svrhovite inovacije kompanije Samsung u kategoriji bežičnih komunikacija i računarske opreme, uključuju opremu koja koristi vještačku inteligenciju, virtuelnu stvarnost, proširenu stvarnost i 5G povezivost, promijeniće način na koji svijet doživljava Olimpijske igre.

O uključenosti kompanije Samsung u Paraolimpijske Igre

Samsung je Svjetski partner Međunarodnog Paraolimpijskog Odbora, u kategoriji bežičnih komunikacija i opreme za računare. Počevši od Zimskih paraolimpijskih igara u Torinu 2006. godine, kompanija ponosno podržava Paraolimpijski pokret i omogućava sportistima i navijačima širom svijeta da podijele uzbuđenje i inspiraciju igara, korištenjem Samsung transformativnih mobilnih tehnologija. Predanost kompanije Samsung Paraolimpijskim igrama nastaviće se do Los Angelesa 2028. i podršku kroz inovativna mobilna i računarska iskustva, podstaknuta svrhovitim inovacijama, u kategoriji bežičnih komunikacija i računarske opreme, uključujući opremu koja koristi vještačku inteligenciju, virtuelnu stvarnost, proširenu stvarnost i 5G.