Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

Događaji o kojima se već priča – ljeto u Portonovom

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje ljetnje sezone i brojnih posjetilaca i gostiju koji su bili dio Portonovi priče, u Portonovom su i za ovo ljeto najavili mnogobrojne sportske događaje, koncerte, umjetničke izložbe, kao i mnoštvo zanimacija za djecu.

 

Događaji koje ne smijete propustiti

Portonovi vinsko veče – U saradnji sa Compania de Vinos Montenegro, Portonovi vinsko veče će se ove godine organizovati četvrti put, 27. jula na Vista trgu. Natali Dizdar će ove godine prirediti koncert za pamćenje, a svi prisutni će biti u prilici da degustiraju neka od najboljih regionalnih i svjetskih vina na lokaciji koja je prošle godine ostala upamćena po sjajnom koncertu Jelene Tomašević.

Koncert Simfonijskog orkestra – Najbolje od 80-ihViše od 30 talentovanih muzičara naći će se 13. jula na sceni Marina trga u Portonovom. Projekat „Best of 80s“ nastao je u kooperaciji prepoznatljivog i jedinstvenog benda „GIFT“ i simfonijskog pop-rock orkestra „Strings ’n’ roses“ sastavljenog od istaknutih muzičara Beogradske filharmonije, pod producentskom rukom Predraga Cvetkovića (Rock Opera, Disco Opera), a prema aranžmanima violončeliste Dejana Timotijevića.

Rock operaUzbudljiv spoj rok muzike i opere donosi muzički spektakl pod nazivom Rock opera, koji već nekoliko godina privlači pažnju različitih generacija i publike, a ove godine publika će biti u prilici da ih vidi na Marina trgu u Portonovom, 17. avgusta. U ovoj jedinstvenoj kombinaciji muzičkih žanrova – roka, džeza i opere – članovi Novosadskog big benda, kao i vokalni solisti, zajedno sa orkestrom opere predstavljaju neponovljiv koncertni program.

Za ljubitelje sporta

Portonovi Summer Rise 2024U svitanje 23. juna, kao simboličan, doček ljeta održaće se uspon na vidikovac 1. maj u Kumboru. Start je u Portonovom, dužina staze iznosi četiri kilometra, a uspon je 340 metara – idealan izazov za sve ljubitelje aktivnog odmora. Postoje dvije opcije za učesnike – trka i pješačka turu. Izlazak, uz zadržavanje na vrhu vidikovca i silazak, trajaće oko 2 i po sata.

Portonovi Aqua Fun – Igre za djecu Istog dana, 23. juna, od 17:00 u Central parku ogranizovaće se vodene igre za djecu koje će uključivati: rat vodenim balonima, vodenim puškama i pištoljima, igrice slip and slide, štafetne igrice sa vodenim zadacima i ostale igrice koje će se primjenjivati u animacijama. Kupaći kostim je jedina oprema koju mališani trebaju imati. Prijave su obavezne i vrše se putem email adrese [email protected]. Kotizacija iznosi 10 eura. 

Trening na otvorenom uz Technogym – U nedjelju, 30. juna, od 18:30 planiran je Functional Workout, trajanja 50 minuta, koji kombinuje kettlebells, bučice i Technogym klupu za unapređenje funkcionalne forme. U 19:40 slijedi Flex and Relax, blagotvorni trening za fleksibilnost i opuštanje uma, prilagođen svim nivoima fitnessa. Priključite se i Scenic Run-u u 19:00, koji nudi jedinstveno iskustvo trčanja uz predivan pogled na more. Outdoor sesija je besplatna, dok su prijave obavezne putem mail-a [email protected].

Za ljubitelje umjetnosti

Izložba Nikole ŽigonaU saradnji sa galerijom Pizana od 28. do 30. juna biće organizovana izložba umjetnika čija djela se nalaze na stalnim postavkama širom Evrope. Pored izloženih radova u galeriji Pizana, Žigon će ispred galerije slikati, omogućavajući publici da uživa u nastajanju umjetničkog djela. Uz bogat umjetnički portfolio, nema sumnje da će izložba u Portonovom biti još jedna uspješna stranica u karijeri ovog izvrsnog umjetnika.

Izložba “Misli u pokretu Umjetnica Biljana Keković će se u galeriji Pizana od 19. jula predstaviti izložbom “Misli u pokretu”. Keković je dobitnica prestižnih nagrada kao što su UNESCO stipendija i nagrada Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore „Milunović, Stijović, Lubarda“, a izložba će biti otvorena 15 dana.

Koncerti

Pored koncerata Natali Dizdar, Simfonijskog orkestra – Najbolje od 80-ih i Rock opere, dva koncerta zauzimaju posebno mjesto u ovogodišnjem kalendaru Portonovog.

Koncert Mjesne muzike ĐenovićSezona ljetnjih koncerata u Portonovom tradicionalno počinje koncertom Mjesne muzike Đenović koji će ove godine biti održan 6. jula na Vista trgu. Na ovoj predivnoj lokaciji, okupiće se oko 45 muzičara iz lokalnog orkestra koji ima tradiciju dugu preko 100 godina.

Koncert Tijane Bogićević Regionalna muzička zvijezda Tijana Bogićević održaće 10. avgusta koncert na Marina trgu u Portonovom. Pop pjevačica poznata je po sjajnim evrovizijskim nastupima i publika će sigurno biti više nego oduševljena njenim maestralnim izvođenjem hitova  kao što su „Bezuslovno“, „Hajde onda ništa“, „Širina“, kao i brojnih drugih. 

Za više informacija posjetite Portonovi kalendar događaja ili pišite na [email protected].

 

 

PR