Porto Novi
PREPORUKA SPORT

COK: Bojana Gojković ide na Olimpijske igre

Foto: BK Budva

Crnogorska bokserka Bojana Gojković učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

– Sjajne vijesti za naš sport – olimpijski tim biće jači za najbolju mladu sportistkinju Crne Gore, bokserku Bojanu Gojković. Jedna od najtalentovanijih bokserki svijeta dobila je specijalnu pozivnicu Tripartitne komisije koju obrazuje Međunarodni olimpijski komitet i pridružiće se Danki Kovinić, Milivoju Dukiću i vaterpolistima u gradu svjetlosti ovog ljeta. Čestitamo – navodi se u saopštenju COK-a.

Gojković je osvojila dvije titule na juniorskim šampionatima Evrope, kao i dvije na Evropskom prvenstvu za mlade.

– Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je Bojana Gojković dobila licencu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Na taj način je dobila ono što je i zaslužila svojim nastupima na posljednjem kvalifikacionom turniru na Tajlandu. Ona svojim rezultatima i sportskim vještinama zaslužuje da bude na najvećoj sportskoj smotri. Ovo je velika stvar za naš boks i sport – rekao je selektor Nikola Ružić.

Za najbolju mladu sportistkinju u izboru COK-a Gojković je proglašena šest puta.

– Garantujem svima da u Pariz ne idemo zbog Ajfelove kule, nego idemo da ostvarimo san koji sanjamo dugo godina unazad. Daćemo sve što možemo da ostvarimo taj cilj. Takođe, želim da izrazim veliku zahvalnost Crnogorskom olimpijskom komitetu, kao i Bokserskom savezu Crne Gore koji su nakon dešavanja na Tajlandu čvrsto stali iza Bojane kao svog sportiste i to je urodilo plodom – rekao je Ružić.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.