Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

CRNA GORA: Od danas zabrana saobraćaja za teretna i kombi vozila, autobuse i kampere na više dionica

Ilustracija

Iz Auto moto saveza Crne Gore je saopšteno da se od danas do 15. septembra zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 (sedam zarez pet) tona svakim danom na sljedećim djelovima magistralnih i regionalnih puteva:

1.M-1 GP Debeli Brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat (Krtolska raskrsnica)-Budva-Bar-Ulcinj-GP Sukobin

M-2 Podgorica-Sotonići-Petrovac,
M-2 Podgorica-Mioska –Kolašin,
M-10 Podgorica –Cetinje- Budva,
u vremenu od 17.00 do 22.00 časa za podtačke 1 do 4

Na regionalnim putevima:

R-1 Kotor-Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor do mjesta Krstac (raskrsnica sa R25) opština Cetinje,

R-29 dionica Bar 2 – (tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar do mjesta Kamenički most-Krute (raskrsnica sa M-1)opština Ulcinj u vremenu od 07.00 do 22.00 časa za podtačke 5 i 6 ove tacke

Zabranjuje se saobraćaj autobusa kategorije M2 i M3 (laki i teški autobusi i tzv.kombi vozila) i specijalnih putničkih vozila za stanovanje -tzv kampera , u periodu od 15.06. do 15.09.2024.godine, svakim danom u vremenu od 00.00 do 24.00 časa na dionicama regionalnih puteva:

R-1 od mjesta Krstac (raskrsnica sa R-25),opština Cetinje do mjesta Trojica-Kotor (raskrsnica sa M-1) opština Kotor, iz smjera Njeguša u smjeru Kotora.

R-29 dionica Bar 2 -(tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kamenički most-Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj, u oba smjera, osim autobusa koji obavljaju javni gradski prevoz putnika.

Zabrana iz tačke 1 pod tačke 1,2, 3, 4 i 6 ove naredbe ne odnosi se na vozila sa pravom prvenstva prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu, vozila koja vrše transport vode kao ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag.puta M-1, od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Mn.M.