Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

Pet nagrada za kreativnost Aquarius group na CIM Forumu u Kotoru

Četiri ideje i kampanje Aquarius group pobrale su pet nagrada na završenom CIM Forumu 2024. u Kotoru, koji je okupio najistaknutija imena cijelog regiona iz oblasti kreativnih industrija, marketinga, medija i komunikacija.

Nema brige za gige, kampanja agencije Aquarius za klijenta m:tel Bosna i Hercegovina, je u okviru CIM awards za najkreativnije ideje i kampanje prethodne godine u regionu ovjenčana nagradom za najbolju upotrebu videa/multimedije.

– Posebno me raduje to što su nam ove nagrade dodijeljene baš u Kotoru, gradu u kojem su rođena moja djeca i za koji sam, samim tim, naročito emotivno vezana. Zahvaljujem se organizatoru na sjajnom događaju, ali i stručnom žiriju i, naravno, svim kolegama koji su prepoznali i nagradili naš rad, naše ideje i kreativna rješenja. Mi u Aquarius-u volimo nagrade i podjednako se radujemo svakoj, pa tako i priznanjima za naše kampanje na jednom značajnom forumu kreativnih industrija i medija kao što je ovaj u Kotoru – istakla je Brankica Janković, generalna direktorka Aquarius-a.

Aquarius-u je za kampanju SniŽena pripala nagrada za najbolju kampanju sa društvenom odgovornošću, kao i najbolju kampanju za vizuelno pripovijedanje. Takođe, tu je i nagrada u kategoriji Najbolja kampanja za uključivanje zajednice, koju je ova agencija osvojila za Demofest, najveći regionalni festival koji okuplja demo bendove.

– Veoma je važno da se predan rad čitavog kreativnog odsjeka primjeti i da on bude nagrađen na jednom ovako značajnom događaju koji okuplja profesionalce iz kreativne industrije. Samim tim, to su priznanja od stručnih i kompetentnih ljudi, što ima dodatnu snagu. Kada je riječ o CIM Forumu, posebno me raduje nagrada za Demofest, jer je u pitanju projekat na koji smo u Aquarius-u naročito ponosni, a nagrade na festivalima mu produžavaju život – naglasio je Aleksandar Živanić, kreativni direktor u agenciji Aquarius.

Osim navedenih nagrada, Aquarius group je tokom svečanog zatvaranja trećeg  CIM Foruma „Out of office“, održanom na Ljetnjoj pozornici u Kotoru panelom „Između strasti i profita“, nagrađena i za kampanju Mišljenje nije zločin, u kategoriji Najbolje kampanje za odnose sa medijima. Riječ je o projektu za Udruženje „Umbrela“, koje je osnovalo 13 nezavisnih i neprofitnih medija u BiH, a koji je nastao kao odgovor na potencijalnu kriminalizaciju klevete i uvrede.