Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U većem dijelu zemlje saobraća se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Saobraćaj je umjerenog, tokom dana i pojačanog intenziteta u gradskim sredinama. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Danas, 11. juna, u vremenu od 09.00 do 11.00 sati doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova na magistralnom putu M-1, dionica Debeli Brijeg-Lipci, u mjestu Baošići.

Od 06.06. do 30.06.2024. godine promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a odobrava se povremena potpuna obustava saobraćaja, ne duža od 15 minuta, zbog izvođenja radova regionalnog puta R-1, dionica Cetinje-Njeguši, raskrsnica za Čekanje.

Od 26.09. pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12.00. do 14.00 sati svakodnevno od 23.04.2024. obezbjediti slobodno odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina na regionalnom putu R -10, Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina.

Do 15.06.2024. godine, zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5, dionice Rožaje-Špiljani, odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 18.00 sati.

Na magistralnom putu M-2 dionica Poda-Berane u periodu od 01.06.do 30.06.2024. godine odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 08.00 do 11.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati.

Do 17.06. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično na mjestima izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2, dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Do 30.06. promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja, ne duže od 30 minuta, na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na regionalnom putu Cetinje-Njeguši do 15.06.2024. godine odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 10 do 16 sati zbog izvođenja asfalterskih radova od supermarketa Voli do Bajičke crkve, II faza, Bajička ulica.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-1, Lipci-Kotor, u mjestu Dobrota, zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno, uz postavljenu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

U Budvi, zbog rekonstrukcije ulica 22. novembar i Mediteranske, na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Mn.M.