Porto Novi
NAŠE PRIČE SLAJDER

MARINA BANOVIĆ NA REVIJI U BRINDIZIJU: ,,Moje Gorske vile” će i te večeri donijeti Crnu Goru s ljubavlju Italiji

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Marina Banović biće jedina predstavnica Crne Gore 23. juna na događaju Brindisi Fashion Night Awardu. Uz nju, kolekcije će prikazati Patricija Skjanaro, Marina Koracijari, Đulija Petronela, instituti Kordela i Morbilo Falkone iz Italije, Peul Fulani iz Francuske, Radoslava Lazarova iz Bugarske, Karesta Bag iz Rumunije i Berina Kokona iz Albanije. Brindisi Fashion Night Award za cilj ima kulturnu i turističku promociju i raznovrsnost Brindizija.

– Organizator je kontaktirao sa direktorom Modne komore Crne Gore i organizatorom Montenegro Fashion Week-a Srđanom Lubardom. Ponudili su saradnju i izrazili želju da se predstavim – kaže Marina Banović za MNE magazin.
Posebno je, ističe, raduje što će se družiti sa predstavnicima italijanske modne scene.
– Nakon Alta Rome je ovo drugi put i zaželjela sam se saradnje. Prethodnih godina sam bila bazirana na druga tržišta – objašnjava Banović.

Kolekcija koju će predstaviti se, naglašava ona, oslanja na prethodne.

– Kao priča u nastavcima. I dalje traje bijela faza. Sve tkanine su prirodne, dominiraju lan, konoplja i svila. ,,Moje Gorske vile” će i te večeri donijeti Crnu Goru s ljubavlju Italiji. Baš kako je i naša princeza Jelena, doplovivši u Bari, donijela svoju ljepotu i veliko srce Crnogorke i poklonila ga kao kraljica italijanskom narodu – govori na ovaj način Banović za MNE magazin o kolekciji koju će prikazati u Brindiziju.

Revija će biti održana u predivnom ambijentu, na stepenicama pored mora.
– Sa španskih stepenica iz Rima na stepenice predivnog Brindizija, iznova inspirativno. Očekujemo čarobnu noć i bajku o mojim vilama koju ću vam prepričati kad se vratimo – obećava Marina Banović.

B. Radonjić

Foto: Privatna arhiva