Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NAJAVA IZ VLADE: Pomorska linija Budva-Dubrovnik od 29. juna

Foto: CdM

Od ovog ljeta Luka Budva biće povezana sa Dubrovnikom i Crna Gora će imati od toga veliki benefit, saopštio je danas na konferenciji za novinare premijer Milojko Spajić.
Ministar saobraćaja Filip Radulović je kazao da pomorska linija Luka Budva-Dubrovnik počinje 29. juna i saobraćaće dva puta dnevno. Iako još nisu konačno utvrđene cijene karata u jednom smjeru, trebalo bi da budu 55 eura, a povratne 69 eura.

– Ovo je jako bitna vijest, prvo za turističku ponudu Crne Gore, rekao bih i Dubrovnika, ali, mislim da će Crna Gora imati veliki benefit od povezivanja sa Dubrovnikom – naveo je Spajić.

On naglašava da je ovo doprinos povezivanja Crne Gore sa EU.

– Znate da nam je strateški bitno da se što bolje povežemo sa zemljama regiona, a intenzivno radimo na drugom povezivanju. O tome ćemo imati riječi početkom juna – istakao je on.

Ministar Radulović je saopštio da je ponosan, jer se danas ispunjava njegovo obećanje dato građanima.

– Vratili smo građanima Luku Budva. Zadovoljstvo mi je da najavim da će saobraćaj krenuti 29. juna. Odvijaće se dva puta dnevno – rekao je Radulović.

Premijer je najavio da je planirano druga primorska linija Bar-Ankona krene 3. jula, gdje će se prevoz raditi brodom koji će, pored putnika biti zadužen za transport autobusa i kamiona.

Izvor: CdM