Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

Ovo su novi trendovi u uređenju domova prema preporuci Eichholtz salona u Portonovom

Ove sezone u Eichholtz salonu u Portonovom možete pronaći novu kolekciju kroz inspirativne stilove — Parisian, Black Tie i Palm Beach— i predloge za uređenje u 4 kategorije—namještaj, osvjetljenje, dodaci i tekstil uz koje će vaš dom biti uređen po posljednjoj modi.

NAMJEŠTAJ

Za 2024, vođeni su kontrastom i teksturom, oblicima i tonovima, bojama i prostorima, kao i osjećajem za mjesto. Dizajnerski detalji iz nove kolekcije uključuju 13 novih tkanina elegantnih neutralnih tonova i mekanih, zemljanih nijansi, kao i nove proizvode kao što su sofe modularnog i organskog dizajna, jastuci i stolice od prirodne jute, stolovi od travertina i osvjetljenje za otvoreni prostor u stilu lampiona. Svi novi komadi harmonično se nadovezuju na postojeće kolekcije i pomoći će vam u istraživanju sopstvenog stila.

OSVJETLJENJE

Ova sezona je u znaku toplog, modernog osvjetljenja u vašem domu, sa prigušenim lampama i predivnom svjetlošću, koja pravi prefinjenu atmosferu. Cilj je kreiranje svjetlosti koja će naglasiti prostor, uz plafonjerke, stone i zidne lampe koje unose dubinu u ambijent prostorije, naročito kada se radi o večernjim zabavama. Sa zlatnim detaljima i crnim glatkim metalom, ovi komadi doprinose građenju sofisticirane atmosfere.
Classic Décor rasvjeta i komadi sa ogledalima glamuroznog vintage stila u kombinaciji sa mesinganom završnicom, daju instant osjećaj sofisticiranosti i razigranosti i unijeće dodatni karakter dizajnu vašeg enterijera.
Osvjetljenje u stilu fenjera sa mesinganim okvirom antičkog stila sa bijelim staklom unosi raznovrsnost i stil spoljašnjim prostorima.

DODACI

Eichholtz komadi spajaju tradiciju i različite kulture, stare i nove tehnologije i trendove. Kolekcija za 2024. fokusirana je na kućne dodatke evropske proizvodnje za ukrašavanje i dizajn vašeg enterijera, doma, kancelarije, hotela i restorana.
Neki od must-have komada za ovu sezonu su ogledala, poslužavnici, činije i skulpture inspirisane prirodnim oblicima. Organski oblikovani komadi pažljive ručne izrade, unijeće u vaš enterijer sofisticirani šarm koji traje.

TEKSTIL

Prirodni i neutralni tonovi su pravi izbor u 2024. Umirijući efekat zavjesa neutralnih tonova osmišljen je tako da stvori mjesto za opuštanje. Zavjese igraju glavnu ulogu u kreiranju mirne pozadine, unoseći eleganciju koja doprinosi opštem osjećaju smirenosti u vašem životnom prostoru. Uz raznovrsnu ponudu zavjesa neutralnih tonova, možete bez napora da uskladite svoj dekor sa različitim stilovima namještaja, podstičući harmoničnu atmosferu u svakom prostoru koji uređujete. Suptilni šarm neutralnih boja, koji obuhvata tople tonove poput svjetloroze ili bež boje, do hladnijih tonova poput svjetloplave ili sive, nosi jedinstvenu simfoniju emotivnog iskustva u svakom uglu vašeg doma ili radnog prostora.
Dodatak dizajnu u formi ukrasnih jastuka i drugih komada kućnog tekstila je upotreba resa. Vještina njihove izrade je poseban dodatak.
Ističu se i materijali tkane teksture i upotreba jute. Njihovom upotrebom, u enterijeru se stvara osjećaj otvorenosti i prirode koja istovremeno izgleda šarmantno, razigrano i povezano sa prirodom. Ugodna hrapavost jute postaje prefinjena kada se koristi za jastuke, prostirke i detalje sa resama.
Jedna od najmodernijih paleta boja za tepihe u 2024. uključuje neutralnu raznovrsnost. Bež, taupe, boja slonovače, siva ili primorskoplava predstavljaju must-have boje tepiha. Geometrijske šare i organski oblici su vrlo moderni, uz upotrebu prirodnih materijala poput vune i jute.

Otkrijte više o novoj kolekciji koja će vas inspirisati.

PR