Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

OPTIKA ,,BOROVIĆ”: Najnoviji modeli brendiranih naočara, pri odabiru važna udobnost

Optika ,,Borović”, koja se nalazi u podgoričkom Siti kvartu, posjetiocima nudi najnovije brendirane sunčane naočare i dioptrijske za djecu i odrasle. Osam godina je postojala u sklopu Očne ordinacije ,,Borović”, a posljednjih četiri godine nalazi se u velikom, novom prostoru uz ordinaciju.

Prilikom nabavke svjetskih modela imperativ im je da budu udobne, kvalitetne i funkcionalne.

U elegantnom prostoru Optike mogu se sagledati modeli raznih brendova, poput Silhouette, Tom Ford, Gucci, Dejvid Bekam…

U Optici uvijek naglašavaju da se prilikom odabira naočara prvo vodi računa o udobnosti, a potom i estetici. Uzalud neke naočari lijepo izgledaju, ako stišću, neudobne su, teške… To je važno i za sunčane naočare, gdje jako treba voditi računa o kvalitetu same plastike i UV zaštiti.

Industrija proizvodnje naočara je ogromna. Kreiranjem modela okvira bave se poznati kreatori, zavisno od brenda. U Optici se trude da budu u toku sa novitetima kako sa modelima, tako i sa novim materijalima od kojih se proizvode naočari.

Poseban izazov su dioptrijske naočari, gdje se tek iskustvom stiče potrebno znanje kakve naočari kome preporučiti. Pri odabiru je važno znati koju dioptriju neko ima, kakvim se poslom bavi, koliko dugo ih nosi u toku dana, ali na to utiče i anatomske karakteristike lica.

U njihovoj ordinaciji ima puno djece, pa je u Optici veliki dio posvećen modelima okvira za djecu svih uzrasta.

Dječji okviri su posebni i razlikuju se od onih za odrasle. Djeci se najčešće propisuju naočari za cjelodnevno nošenje. Te naočari, prije svega, moraju biti udobne. Djeca su i aktivna, pa naočare moraju biti dovoljno elastične i što više otporne na udarce, padove, oštećenja. Osim toga, moraju ispuniti i estetske zahtjeve u skladu sa aktuelnim trendovima.

Osim u Podgorici, Optika ,,Borović” je otvorena i u Ulcinju gdje već tri godine pruža usluge građanima i građankama. Nalazi se na šetalištu ka Maloj plaži.

Broj telefona Ordinacije ,,Borović” u Podgorici je +382 20 290 001; +382 67 395 001. Broj Optike u Podgorici je +382 67 400 990. Kontakt za radnju u Ulcinju je +382 67 336 688.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

PR