Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

MRSS: Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja biće angažovani od septembra

Foto: MRSS

Polaznici koji su završili obuku za program “Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori” biće angažovani kroz pilot projekat koji će se implementirati od septembra 2024. do juna 2025. godine.

To je dogovoreno na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija Andjele Jakšić Stojanović i ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa predstavnicima polaznika programa “Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno – vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori”.

U saopštenju dostavljenom iz Ministrarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) navodi se da sagovornici su se saglasili da projekat bude sproveden preko Zavoda za zapošljavanje i da će nosilac projekta biti Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uz podršku MRSS.

Navodi se da je Stojanović istakla važnost sprovođenja aktivnosti na zakonit način u cilju prevencije vršnjačkog nasilja u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama čime će se, kako je kazala, unaprijediti bezbjednost djece.

Ministarka Nišić je upoznala polaznike da će za sve kandidate koji se odluče da učestvuju u projektu biti organizovano psihološko testiranje, imajući u vidu da će se projekat sprovoditi po školama u Crnoj Gori.

– Vjerujemo da će se ovim projektom unaprijediti bezbjednost u školama, što je jedan od problema koji je, nažalost, sve prisutniju u obrazovnom sistemu – poručuju iz MRSS.

Izvor: CDM