Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

DOGAĐAJI U GLAVNOM GRADU: Diplomatic Gastro Day u okviru Proljećnog pazara

Zahvaljujući raznovrsnom programu u okviru Proljećnog pazara, Trg nezavisnosti će i u danima koji predstoje biti mjesto druženja i uživanja svih generacija, kako sugrađana, posjetilaca iz drugih crnogorskih gradova, ali i nemalog broja stranih turista, saopšteno je iz Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva Glavnog grada.

Diplomatic Gastro Day, u okviru kojeg predstavnici diplomatskog kora pripremaju nacionalne specijalitete zemalja iz kojih dolaze, biće organizovan u subotu 18. i u nedjelju 19. maja, kada će građani imati priliku da otkriju gastronomske specifišnosti Rumunije, Italije i Srbije, po sljedećem rasporedu:

– subota, 18. maj, u periodu od 12.00 do 15.00h – Rumunija

– nedjelja, 19. maj, u periodu od 12.00 do 15.00h – Italija

– nedjelja, 19. maj, u periodu od 17.00 do 19.00h – Srbija.

– Kako dvije godine nije bilo ovog događaja, odlučili smo da ga ponovo organizujemo, tako da su diplomatska predstavništva u Podgorici dobila poziv od strane Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva Glavnog grada da uzmu učešće u Proljećnom pazaru i u okviru Gastro Day-a kroz pripremanje jela, približe svoje običaje i kulturu. Podsjećamo, Diplomatic Gastro Day organizovan je i 2022. godine, a ideja se pokazala kao veoma interesantna, jer pruža priliku da se građani i posjetioci Podgorice upoznaju sa kulturama i gastronomijom različitih država. U svijetu postoji mnogo razlika među ljudima, pa ipak, sve nas spaja ljubav prema dobrom zalogaju. Iako nam je kuhinja nekih zemalja veoma čudna, dok je ne probamo, ne možemo tvrditi da li nam se sviđa ili ne. Zato pozivamo sugrađane da iskoriste priliku da probaju različite delikatese u okviru Gastro Day-a na Proljećnom pazaru, a možda i nauče kako da ih sami spreme – navodi se u saopštenju Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva Glavnog grada.