PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Podgorica sjutra protiv Sutjeske igra prvi meč baraža za plej-of

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice sjutra (20.30h) gostovaće ekipi Sutjeske u Nikšiću u okviru prvog meča baraža za plasman u plej-of I A MCKL.

Podgorica i Sutjeska završili su ligaški dio sa učinkom 20-4, ali s obzirom da se rezultati SC Derbija brišu, oba tima zapravo imaju skor 19-3, ali je Podgorica bolja u međusobnom skoru od Sutjeske, zahvaljujući ubjedljivijem trijumfu na svom terenu. Samim tim u baražu za plej-of Podgorica će revanš igrati na svom terenu. Prvi meč igra se u Nikšiću, a konačan odgovor ko ide na megdan Budućnosti u polufinalu biće poznat u nedjelju, kada se u “Bemax areni” igra revanš meč. Baraž se igra po sistemu 1-1, što znači da može odlučivati razlika.

– Očekuju nas dvije teške utakmice sa ekipom Sutjeske. Sigurno da će to biti dobri mečevi, jer je Sutjeska kvalitetna ekipa. Nakon eliminacije iz ABA 2 lige okrenuli smo se izazovima na domaćoj sceni i sa dosta motiva očekujemo mečeve sa Sutjeskom – kazao je za klupski sajt prvotimac Podgorice Dejlen Kunc.

Podgorica je na svom terenu bila maksimalna, a doživjela je tri poraza na gostovanjima – od Teoda, Lovćena i Sutjeske. Ipak, na kraju je Podgorica uspjela se izbori za prvo mjesto. Protiv Sutjeske igrala je zanimljive mečeve, a sigurno da se i sada očekuje zanimljiv dvomeč.

– Sjećam se da smo u posljednjem međusobnom meču tijesno poraženi. Ali, svakako da je sada situacija drugačija i mnogo veći je ulog. Vjerujem da kao tim znamo šta treba da uradimo da bi stigli do pozitivnog rezultata – naglasio je Kunc.

Teodo je u prvom meču baraža bio ubjedljiv protiv Mornara 104:79, dok su direktan plasman u polufinale plej ofa osigurali Budućnost Voli i SC Derbi.

Mn.M.