PREPORUKA SPORT

KAMENJAŠ: Pritisak je na Partizanu, idemo tamo da pobijedimo

Prvi cilj tima Andreja Žakelja sinoć je ispunjen. Budućnost je na svom terenu izjednačila u polufinalnoj seriji ABA lige i plasman u finale odlučivaće se na parketu Partizana, u petak od 19 sati u Beogradu.

Igrač Budućnosti Kenan Kamenjaš, koji u 15 sekundi pred kraj meča nije ostvario nijedno od dva slobodna bacanja, ali odmah zatim i uradio dobru odbranu nad Aleksom Avramovićem, otkriva da je zamisao Žakelja u tim trenucima bila sasvim drugačija.

– U tom posljednjem napadu, trener je nacrtao akciju za našeg najboljeg šutera Megija, ali se dogodilo da ja ostanem sam, jer je Megi bio pokriven, pa je Rajt dodao loptu meni. Nakon što sam fauliran, odluka je pala na mene. A ja se na toj utakmici nisam baš najbolje osjećao na slobodnim bacanjima, šutirao sam ukupno 7-2. Valjda je tako dragi Bog htio, da se dvije odluke slome na meni. Srećom, završilo se sve  na najbolji mogući način – istakao je Kamenjaš.

Izvinio se navijačima ,,zbog uzbudljive završnice, na svemu što sam priredio, ali se na kraju pobjeda piše, a igra briše.”

Dodao je da je sama utakmica, očekivano, bila uzbudljiva od prvog do zadnjeg minuta, da su igrali na pravi način, sa dosta kontakta i energije u odbrani. 

Sada je, kaže, pritisak na Partizanu.

– Partizan je favorit, pogotovo u Beogradu. Mislim da je sad pritisak na njima. Mi moramo dobro da se odmorimo, pripremimo, ponovimo igru i tamo i iznenadimo, pa da gledamo dvije utakmice finala u ,,Morači”, ako Bog da. Idemo tamo s najvišim mogućim ciljem, da pobjedimo. Kakav bi mi bili tim da ne sanjamo i ne želimo pobjedu – kazao je Kamenjaš.

B.R.