PREPORUKA SPORT

OBRADOVIĆ: Borbenost je bila na nivou, čestitam Budućnosti

Košarkaši Partizana poraženi su od Budućnosti 74:73 u drugom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige.

Nakon meča trener Partizana, Željko Obradović je poručio da je borbenost bila na nivou, ali da će biti potrebno više da bi se plasirali u finale.

– Prvo da čestitam Budućnosti na pobjedi, serija je 1:1, bez obzira pola koša ili deset razlike, pobjeda je važna, serija se vraća u Beograd. Mislim da smo igrali dobro u mnogim momentima utakmice, kada smo se u prvom poluvremenu odvojili na šest razlike, imali smo pet izgubljenih lopti zaredom kada smo dozvolili Budućnosti da se vrati. Na kraju su oni imali praktično dobijenu utakmicu, ali smo uspjeli da odigramo agresivno odbranu i da poentiramo iz nekih čak teških situacija, a neke otvorene šuteve smo promašivali – istakao je.

Obradović se osvrnuo i na večerašnju atmosferu u ,,Morači”, nakon isključenja Frenk Kaminski imao je verbalni sukob sa navijačima.

– Ovo je samo košarka, nikakve tenzije nam ne trebaju, mi smo klub koji sa Budućnosti gaji odlične odnose. Pozivam navijače Partizana da se ponašaju fer i korektno, dolaze nam sportski prijatelji i bolji tim treba da ide u finale. Trebaš da budeš čovjek, da se ponašaš kulturno, fino i pristojno, to je ono na čemu insistiram – zaključio je.

N.P.