DRUŠTVO PREPORUKA

UIP: Marketi neće raditi 1. i 2. maja

Marketi i prodavnice u Crnoj Gori neće raditi 1. i 2. maja. U petak i subotu prodavnice će raditi.

To je, uoči praznika, saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove koja je obavijestila sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj, odnosno srijedu i četvrtak.

– Apelujemo da se, shodno čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, u vrijeme državnih i drugih praznika trgovina na veliko i trgovina na malo može se obavljati u: apotekama; specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme; benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica; pijacama; štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama; prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovima i kioscima u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela; skladištima za trgovinu na veliko – navodi se u saopštenju UIP-a.

Za nepoštovanje pomenutih obaveza biće predviđene novčane kazne i zatvaranje objekata za dane u kojima nije dozvoljen rad.

– Ovim putem apelujemo na privredne subjekte da poštovanjem propisanih obaveza daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona – kažu u UIP-u.

Pored Call centra 080555555 za prijavu neregularnosti, građanima na raspolaganju tokom prazničnih dana biće dežurni inspektori.

Kontakt telefoni dežurnih inspektora:

Srđan Simović 068881797, Podgorica
Milan Petrović 068872715, Podgorica
Jasmina Tuzović 068808874, Podgorica
Svetlana Veljić 067820525, Bar
Darka Radulović 068826546, Bar
Olga Bulatović 067620081, Ulcinj