MAGAZIN PREPORUKA

Turistička ponuda Bara predstavljena na sajmu turizma u Sarajevu

Turistička organizacija Bar predstavila je turističku ponudu destinacije na sajmu ,,Sarajevo Travel Fest” koji je održan u periodu 25-27. aprila 2024. godine, saopšteno je iz Stručne službe Turističke organizacije Bar.
Ponuda barske opštine privukla je posebnu pažnju posjetilaca, koji su se najviše interesovali za predstojeće manifestacije i novitete u ponudi. Ovom prilikom, promovisali smo aktivnosti u predsezoni, sa akcentom na Montenegro Future Festival i najveću gejming konferenciju u Evropi – European Gaming Sumit koja se održava od 10. do 12. maja, kao i koncert povodom proslave Dana nezavisnosti, 21. maja na kojem će nastupiti regionalna muzička zvijezda Gibonni, grupa Perper i DJ Mr Jools.
Predstavljanje na sajmu turizma u Sarajevu od velikog je značaja, imajući u vidu da su gosti iz Bosne i Hercegovine na trećem mjestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. U 2023. godini, ostvareno je 27.279 dolazaka, odnosno 167.359 noćenja, što je 08% više u odnosu na 2022. godinu.


Sarajevo Travel Fest je mjesto okupljanja turističkih zajednica i cjelokupne turističke industrije u cilju promocije pojedinačnih turističkih destinacija zemalja regiona, Balkana i Evrope, ali i svijeta. Na sajmu su održane razne konferencije i stručna predavanja, edukacije, stručni paneli, predavanja i prezentacije kompanija učesnica i priređen je kulturno-zabavni program kako predstavnika domaćina, tako i izvođača i predstavnika regiona.
U organizaciji NTO Crne Gore, pored Bara, svoju ponudu predstavile su i lokalne turističke organizacije Ulcinja, Budve, Tivta, Žabljaka, Kolašina, Rožaja, Bijelog Polja, Mojkovca, Šavnika, Gusinja, Pljevalja, Andrijevice kao i marketing partner One Montenegro. Na štandu TO Bara, ponudu su predstavili i hoteli Stara Čaršija, Kalamper i Diman.

Izvor i foto: Turistička organizacija Bar