PREPORUKA SPORT

PRIZNANJE: Stojaković u FIBA Kući slavnih

Foto: Screenshot/Youtube

Veliko priznanje za Predraga Stojakovića. Legendarni reprezentativac Jugoslavije je, uz Redžija Milera primljen u Kuću slavnih, danas je FIBA objavila.

U dresu reprezentacije je Stojaković osvajao dva puta zlatne medalje. Prva je bila na Evropskom prvenstvu u Istanbulu 2001. godine, dok je godinu dana kasnije učestvovao u istorijskom podvigu reprezentacije i osvajanju zlatne medalje u Indijanapolisu. Nisu to jedina odličja sa nacionalnim timom, osvojio je Stojaković i bronzu na Mundobasketu 1999. godine.

Stojaković je u igračkim danima bio, ne samo legenda na ovim prostorima, već i kluba kakav je Sakramento Kings. Početkom 21. vijeka je igrao uz Divca, bio jedan od najboljih šutera lige, a NBA šampion je postao ipak sa Dalasom i to na kraju karijere, zajedno sa Dirkom Novickim.

Predrag Stojaković je ušao u odabrano društvo igrača i trenera sa ovih prostora kao što su Dražen Dalipagić, Vlade Divac, Radivoj Korać, Zoran Slavnić, Dragan Kićanović, ali i treneri poput Dušana Ivkovića, Aleksandra Nikolića, Svetislava Pešića, Milana Cige Vasojevića i Ranka Žeravice.

Izvor: Sport Klub