PREPORUKA SPORT

BRONZA ZA ĐINOVIĆA: Zbog povrede, neće boksovati u finalu

Foto: Bokserski savez Crne Gore

Tomislav Đinović (69 kg), kao najmlađi reprezentativac Crne Gore, sa samo 19 godina, osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Evrope za seniore, saopšteno je iz PR službe Bokserskog saveza Crne Gore.
– On je u osmini finala, prekidom u trećoj rundi, savladao Kovača Kruzita iz Mađarske, dok je u četvrtfinalu napravio senzaciju, savladavši u borbi za medalju do tada aktuelnog vicešampiona Evrope Hamrauja Loanesa iz Francuske. Nažalost, zbog povrede vilice, on neće nastupiti u polufinalu, gdje je trebao da se bori protiv Svevoloda Sumkova iz Rusije – navodi se u saopštenju Boskerskog saveza Crne Gore.

Stefan Savković (71 kg) je nakon pobjede u osimini finala nad Gurgenom Madojanom iz Jermenije, u četvrtfinalnom meču tijesno poražen od domaćina Jovana Nikolića.

Petar Marčić (80 kg) je u osmini finala savladao Sinembia Legansea iz Belgije, a u četvrtfinalu je poražen od Jojerlina Cezara iz Francuske.

Dilan Prašović (+92 kg) je u osmini finala pobjedio Baniulisa Algirdasa iz Litvanije, dok je u četvrtfinalu izgubio prekidom od Luke Pratljačića iz Hrvatske.

Tamara Radunović (70 kg) je u čevtrtfinalu u veoma tjesnom meču poražena od Regine Lakoš iz Mađarske.

Foto: Bokserski savez Crne Gore

– Od pet boksera koji su nastupili svih pet su došli do četvrtfinala, odnosno do borbi za medalje, što je samo po sebi istorijski momenat. Tomislav Đinović je apsolutni heroj ovog šampionata, jer je jedini uspio da preskoči stepenicu više i da donese prvu mušku seniorsku medalju za naš boks u nezavisnoj Crnoj Gori – kazao je selektor Nikola Ružić.
Istakao je da su svi ostali naši reprezentativci pokazali kvalitetan boks.
– Više niko naše boksere ne smatra za laku prepreku i to me raduje, jer vidim da veliki rad daje svoje plodove. Treba istaći da nakon seniorskog srebra Bojane Gojković i bronze Tamare Radunović iz 2022 godine, Đinovićeva medalja, kao i sve medalje u mlađim uzrastima na velikim takmičenjima poslednjih godina dokazuju da je boks najprogresivniji sport u Crnoj Gori. Imamo jasne ciljeve pred sobom i sigurno nećemo stati na ovome. Moram iskoristiti priliku da se zahvalim Ministarstvu sporta i mladih, kao i Crnogorskom olimpijskom komitetu na podršci, a posebno Aleksandru Klemenku, predsjedniku Bokserskog saveza Crne Gore, koji je najzaslužniji za dinamiku razvoja boksa u Crnoj Gori – rekao je Ružić.

Mn.M.

Leave a Reply