DRUŠTVO PREPORUKA

AIR MONTENEGRO: Otkazani letovi ka Izraelu

Foto: Air Montenegro/Ilustracija

Air Montenegro saopštio je da su otkazali planirane čarter letova ka Izraelu. Kompanijski Odbor za sigurnost je, kako kažu, donio ovu odluku na osnovu analize aktuelne geopolitičke situacije i procjene rizika u zoni sukoba. 

-Bezbijednost putnika i članova posade naš je aspolutni prioritet. Složena geopolitička situacija u Izraelu i regionu, kao i njena nepredvidljvost, negativno utiču na kontinuitet letenja ka Tel Avivu. Zbog toga smo bili prinuđeni da otkažemo planirane letove – izjavio je izvršni direktor Mark Anžur.  

Osim sigurnosnih razloga, finansijski parametri koji ukazuju na visoki stepen rizika, predstavljaju i premije osiguranja čija vrijednost raste.

Kažu da za iste letove, cijena osiguranja je u više navrata porasla, što jasno pokazuje trend povećanja rizika u vazdušnom saobraćaju ka ovoj destinaciji. Svjetski osiguravači vazduhoplova prepoznaj, u ovaj izazov, što naglašava ozbiljnost situacije.

Međutim, Air Montenegro, kako navode, ostaje u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama u Izraelu, a o eventualnom uspostavljanju letova, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

-Iskreno se nadamo brzom smirivanju geopolitičke napetosti i povoljnim uslovima za nastavak naših letova. Na svaku pozitivnu promjenu ćemo sa zadovoljstvom i adekvatno odreagovati – zaključuje Anžur.

Leave a Reply