PREPORUKA SPORT

JUSUP UOČI MEČA ZADAR-BUDUĆNOST: Defanzivno sjajno igraju, ali vjerujem da ćemo mi napraviti dobar rezultat

Foto: KK Budućnost/Filip Roganović

Trener Zadra Danijel Jusup nada se da će njegova ekipa moći defanzivno da zaustavi potencijale Budućnosti u meču broj dva četvrtfinalne serije ABA lige.

,,Plavi” u Dalmaciju dolaze nakon ubjedljive pobjede (100:69), kojom su poveli 1:0.

U taboru Zadra svjesni su da nemaju pravo na grešku jer bi u tom slučaju, sezona u ABA ligi za njih bila završena.

– Budućnost ima izuzetan potencijal na obje strane parketa. Defanzivno sjajno igraju, pokazalo se to kroz nekoliko utakmica u ove dvije godine. To nas obavezuje da i naša odbrana bude organizovana, da ne primamo lagane poene. U Podgorici je bilo evidentno da smo u prvom poluvremenu dosta dobro stajali na parketu, vjerujem da ćemo uz naše navijače biti napadački opušteniji i raznovrsniji i da ćemo napraviti dobar rezultat. Pozivam navijače i zahvaljujem im na podršci – rekao je zvanično najbolji trener ligaškog dijela takmičenja.

Arijan Lakić smatra da je njegov tim imao dovoljno vremena da dobro analizira kvalitete Podgoričana.

– Imali smo dva dana odmora, gledali smo utakmice Budućnosti. Mislim da smo u posljednjoj utakmici bili dobri u prvom poluvremenu, u drugom smo pali energetski, vidio se umor. Spremamo se, vidjeli smo greške koje smo pravili i što je potrebno da uradimo. Pred našim navijačima trebalo bi da nam bude lakše – istakao je Lakić.

Zadar će dočekati Budućnost sjutra od 19 sati.

Izvor: CdM

 

Leave a Reply