MAGAZIN PREPORUKA

VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA U FOKUSU: U prodaju kreće nova linija inovativnih kućnih aparata kompanije Samsung

Kompanija Samsung Electronics je danas premijerno na našem tržištu prikazala nove uređaje iz kategorije bijele tehnike, koji su već sada dostupni za kupovinu, ali i diskretno najavila nove TV prijemnike i pametne zvučnike, koje na tržištu očekujemo polovinom maja. Ovo je bila prilika da kompanija koja je pionir u tehnološkim dostigunućima, podsjeti na praktičnu primjenu vještačke inteligencije, koja nije samo tema o kojoj se priča posljednjih godina, već realnost koja nalazi sve veću primjenu u svakodnevnom životu.

Šta je novo u Samsung pametnom domu?

Frižideri za 2024: Više mjesta, duža svježina, pametno čuvanje hrane

Frižider sa zamrzivačem RB6000 Wide BMF donosi inovativan dizajn i mnogo više prostora za čuvanje hrane. AI Energy Mode u sklopu SmartThings aplikacije štedi do 15% energije i osim što duže čuva svježinu hrane, obezbjeđuje i uštedu na računu za električnu energiju. Zahvaljujući pametnim funkcijama, efikasan je i prilikom odmrzavanja, jer reguliše temperaturu na osnovu prethodnih obrazaca upotrebe i uslova okoline. Napravljen je od najnovijih materijala, sa savršenom izolacijom, uprkos tankim zidovima, uz pomoć tehnologije SpaceMax™.

RF9000T “French Door” frižider ističe se kao idealno rješenje za velike porodice koje zahtijevaju efikasno hlađenje veće količine namirnica. Ovaj fascinantan uređaj krije i Beverage Center™ za pripremu napitaka uz čiju pomoć je moguće pripremiti osvježavajuće napitke ili aromatizovanu vodu. Uz SmartThings Energy funkcije, održava hranu dugo svježom i tako čuva njen prirodni ukus i miris. Trostruko hlađenje dovodi hladan vazduh do tri odjeljka u frižideru i zamrzivaču. Održava optimalnu temperaturu i vlažnost u svakom od odjeljaka i osigurava da hrana ne povuče neke druge mirise.

Veš mašine sa vještačkom inteligencijom

Vještačka inteligencija našla je svoju primjenu u jednom od najmrskijih kućnih poslova – pranju veša. Najnovije mašine za pranje veša koje dolaze iz laboratorija kompanije Samsung opraće više vešta uz uštedu struje do A-40%. AI tehnologija ovdje će doprinijeti unapređenju performansi pranja, za kraće vrijeme, uz uštedu vode i energije.

Modeli poput WM8400 i WM7400 olakšavaju i najzahtjevnije kućne poslove, uz kapacitet pranja do 11 kilograma veša. Jedino što AI ne može da riješi umjesto vas je – kako opeglati sav oprani veš?

Uz Ecobubble tehnologiju, ove veš mašine temeljno će oprati odjeću u hladnoj vodi, dok će vještačka inteligencija izračunati koliko je praška dovoljno, uzimajući u obzir zaprljanost odeće.

Vođeno vještačkom inteligencijom, pranje je lako i efikasno, jer vaša mašina „pamti” vaše navike, predlaže odgovarajući program pranja i na vrijeme prikazuje potrebne informacije. Aplikacija SmartThings takođe pruža savjete za programiranje, kreira planove i rješava probleme. SpaceMax™ omogućava veći prostor unutar mašine, tako da možete da operete više odjeće, uključujući veliku ćebad i posteljinu.

Odbrojavanje do početka prodaje novih TV i Soundbar uređaja

Prema dosadašnjem iskustvu, kompanija Samsung rezerviše kraj aprila za predstavljanje novih TV i Soundbar uređaja; I u ovoj kategoriji se, osim izuzetnog kvaliteta slike i zvuka, očekuje veliki fokus na vještačku inteligenciju s jedne, ali i sigurnost s druge strane, za što je kompanija Samsung već dobila i priznanje CC za Knox Security.

Leave a Reply