Porto Novi
MODA PREPORUKA

OVAKO JE ROBERTO KAVALI GOVORIO O CRNOJ GORI: ,,Tu predusretljivost i toplinu ću dugo pamtiti”

Roberto Kavali u Budvi Foto: Privatna arhiva

Čuveni modni dizajner Roberto Kavali preminuo je danas u 83. godini.

U Crnoj Gori prvi put je boravio 2011. godine kada je imao peh sa jahtom, i 2013. kada je, u organizaciji kompanije ,,Murano Montenegro” vlasnice Olivere Milačić, predstavio crnogorskoj publici u Budvi modni spektakl pod nazivom ,,Fashion Show Roberto Cavalli”.

Tada se u izjavi za medije prisjetio problema s jahtom na moru blizu Budve i kazao da su mu naši ljudi  pomogli.

– Tu predusretljivost i toplinu ću dugo pamtiti – istakao je tada Italijan.

Rekao je da mu je drago što je ponovo u Crnoj Gori i da želi još jednom da osjeti pozitivnu energiju naših ljudi.

Detalj s revije u Budvi, Foto: Zoran Đurić

– Crna Gora je prelijepa zemlja, pravo otkrovenje i novo mjesto gdje ću sa zadovoljstvom, predstaviti svoju modu jer volim uzbuđenja koja donose istraživanja novih prostora i pejzaža – poručio je tada Kavali.

Fotografija s revije u Budvi objavljena u The New York Times-u

Tog 9. juna 2013. godine nagovijestio je da će mu možda neki kutak Crne Gore koji otkrije tih dana, njene boje i valeri, biti inspiracija za kolekciju koju je trebalo publici da predstavi 2014. godine.

Budva 2013. Foto: Privatna arhiva

Ispred zidina starog grada u Budvi prikazane su dvije Kavalijeve revije ,,Woman's collection spring/summer 2013” i “Red Carpet Retrospective”.

Olivera Milačić

– Njegova revija je bila moja prva organizacija velikog modnog događaja i poseban izazov. Prije nego sam se upustila u ovaj projekat, insistirala sam na sastanku u Milanu. Pristao je na reviju. Bio je jedan veliki čovjek, dizajner i profesionalac – kazala je za MNE magazin Olivera Milačić prisjećajući se saradnje sa Kavalijem.

Kavali je dvije godine kasnije 90 odsto svoje modne imperije prodao italijanskoj kompaniji Clessidra, a 10 odsto je zadržao u svom vlasništvu.

Mn.M.