MODA SLAJDER

PODGORICA: Somersby Fashion Week otvoren uručenjem nagrada influenserima i revijom Jelene Buhe

Somersby Fashion Week Montenegro otvoren je večeras u centralnom dijelu The Capital Plaze u Podgorici.
– Svijet mode je danas gotovo sastavni dio našeg svakodnevnog života kojim izražavamo bitisanje i shvatanje svijeta koji je u nama i koji nas okružuje. Njegova uloga, iz godine u godinu postaje sve izraženija, a ujedno i odgovornija. Upravo zato ovogodišnjom manifestacijom upućujemo poruku najširoj javnosti da ,,Priroda je moderna” i da je ekološka svijest – svijest o značaju prirodnih vrijednosti Crne Gore koje svi treba da čuvamo kako za sadašnje, tako za sve buduće generacije – kazao je direktor Modne komore Crne Gore Srđan Lubarda.
Istakao je da treba, prije svega, da snažnije izgrađujemo svijest da je kulturno nasljeđe , a posebno nematerijalna kulturna baština, neprocjenjivo bogatstvo naše zemlje i nepresušni izvor inspiracije i nadahnuća u različitim segmentima umjetničkog stvaralaštva.
– Sofisticiranim pristupom nematerijalnoj kulturnoj baštini, tradicionalnoj odjeći žene muslimanskog življa, kroz umjetnički osmišljene kreacije na otvaranju ove manifestacije, želimo da, između ostalog, ukažemo na značaj poštovanja tradicionalnih vrijednosti koje su istovremeno predmet proučavanja, interesovanja i pažnje modernog svijeta. Vjerujem da ćete nakon svih interesantnih i brižljivo organizovanih modnih eventa Somersby Fashion Week Montenegra, očarani ljepotom uploviti u jedan bolji svijet, svijet kreacija, boja i ideja koje će vas nadahnuti i dati podstrek da snažnije djelujete i krenete u akciju, kako na profesionalnom, tako na ličnom planu, za bolje sjutra, za dobro svih nas – poručio je Lubarda.
Uručio je nagrade-zahvalnice crnogorskim influenserima koji su, kako je kazao, posljednjih nekoliko godina svojim uticajem na društvenim mrežama doprinijeli popularizaciji i promociji crnogorske modne scene, kao i Crnogorske nedjelje mode.
To su Nataša Kovačević-Njezvanova, Milena Pajović, Milica Marković-Elek, Marko Vukotić, Nemanja Čalić, Tijana Osmanagić, Sandra Mitrović, Ksenija Bulatović, Danijel Alibabić, Kristina Banjević, Kana Tomašević, Tamara Vešović i Lana Šahbaz.
Modna dizajnerka iz Beograda Jelena Buha, u sklopu brenda ,,Helena Scrittore”, predstavila je najnoviju kolekciju pod nazivom ,,Bossy”. Prikazana su odijela, kombinezoni i svečane haljine u tirkiznoj, pastel, jarko zelenoj, žutoj, jarko narandžastoj, ljubičastoj i bijeloj nijansi.

This slideshow requires JavaScript.

Za frizuru je bio zadužen tim ,,Sophie's Beauty Linea”, a za šminku ,,Farmasi”.
Sve pohvale večeras su išle za organizatora-Modnu komoru Crne Gore, jer je ovo bio jedan od izuzetno rijetkih događaja  u Crnoj Gori koji je počeo tačno u vrijeme u koje je i zakazan.

This slideshow requires JavaScript.

Sjutra, 9. aprila, u 20:30 sati na Imanju Knjaz biće priređeno Ami Hotel Petrovac-Budva Fashion Night. Kolekcije će predstaviti Amina Hasanbegović, Milena Vujačić, Lidija Burić, Zvjezdice by Valentina Mitrović, Sanela Đoković, To Be by sestre Tahirović, Chersea Lit i studenti prve godine Modnog dizajna na UDG-u. Muzička gošća je Nina Žižić.
Reklamnu fotografiju za nedjelju mode radio je Nikola Pejović, zaštitna lica su manekenke Laura Brković, Anja Kojičić i maneken Janko Radović. Za šminku je zadužena Ljubica Vukčević, oficijalni frizer je Kuća mode i ljepote Zoran, frizure će raditi Jelena Vukčević, styling Ksenija Đurković i Božica Konatar, a hair ,,Sophie's Beauty Line”. Oficijalni fotografi su Nikola Pejović, Rade Todorović i Refik Mollabeqiri.
B.R.
Foto: B. Šekularac